Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Salt mare în rândul investitorilor care preferă cripto-ul în detrimentul acțiunilor (sondaj)

zf.ro
bitcoin criptomonede

O nouă cercetare realizată de agregatorul de date pentru consumatori CivicScience a descoperit că un număr tot mai mare de investitori își vând acțiunile pentru a cumpăra mai multe criptomonede.

Întrebările de cercetare au fost trimise persoanelor de peste 18 ani din SUA în perioade diferite în cursul anului 2021. Rezultatele au fost ponderate de datele recensământului din SUA. Fiecare întrebare a avut între 1000 și 40.600 de respondenți, conform cointelegraph.com

Din cei 3.700 de respondenți chestionați , numărul care au spus că ar avea mai multe șanse să-și investească banii în criptomonede decât acțiunile tradiționale a crescut cu 140% în doar cinci luni.

În iunie, doar 10% dintre respondenți au declarat că ar avea mai multe șanse să-și investească banii în criptomonede decât acțiunile tradiționale, care au crescut la 24% în noiembrie.

Interesanți cei care au spus că urmăresc piața financiară și economia „foarte îndeaproape” sau „oarecum îndeaproape” aveau mai multe șanse să-și schimbe activele tradiționale cu cripto.

Din cei 1285 de respondenți care au spus că urmăresc piața „foarte îndeaproape”, 40% au spus că ei sau cineva pe care îl cunosc și-a vândut acțiunile tradiționale pentru a cumpăra cripto.

Acest procent a scăzut la 30% pentru cei care urmăresc piața „oarecum îndeaproape”, și în jur de 17% pentru cei care au spus că urmăresc piața „deloc îndeaproape”.

Aproximativ 44% dintre cei 1.988 de respondenți care au vândut acțiuni pentru cripto au spus că au vândut mai puțin de 10% din portofoliile lor.

Dar aproximativ o cincime au vândut peste jumătate din activele lor acțiuni pentru a cumpăra cripto, pe care Zack Butovich de la CivicScience a descris-o drept „un număr șocant de semnificativ”. S-ar putea să-l împingă, dar cu siguranță este notabil.

Potrivit site-ului său web, CivicScience își obține datele prin parteneriate de conținut digital și mobil. Cointelegraph a contactat CivicScience pentru mai multe detalii despre metodologia sa și așteaptă un răspuns.

CivicScience a mai descoperit că cei care nu sunt interesați de tehnologia blockchain a continuat să scadă, de la 80% în mai a acestui an, la 68% în prezent, pe baza a 40.571 de răspunsuri din 1 mai până în 6 decembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.