Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Salvamont Argeș: S-a intervenit timp de 20 de ore pentru salvarea unui turist accidentat în zona de creastă a Făgăraşului

salvamont
salvamont

Salvamontiştii din Argeş au intervenit timp de 20 de ore pentru salvarea unui turist accidentat în zona de creastă a Masivului Făgăraş, operaţiunea fiind îngreunată de altitudinea mare şi vremea nefavorabilă.

Potrivit unui comunicat transmis luni de Serviciul Judeţean Salvamont Argeş, la acţiune au participat 22 de salvatori montani. Intervenţia s-a desfăşurat pe cale terestră, întrucât condiţiile meteo au făcut imposibilă intervenţia elicopterului SMURD la locul accidentului.

"Duminică, în jurul orelor 15,00, am fost solicitaţi prin sistemul naţional pentru apeluri de urgenţă 112 să intervenim undeva între vârfurile Viştea Mare şi Moldoveanu pentru salvarea unui turist care a căzut într-o zonă de abrupt de aproximativ 20 de metri. S-a încercat recuperarea acestuia cu elicopterul SMURD, dar, din cauza condiţiilor meteo din zonă, misiunea a fost imposibilă. Am intervenit cu toţi salvatorii montani pe care i-am avut la dispoziţie, 22 la număr", a declarat Cristian Toma, şef serviciu la Salvamont Argeş, citat în comunicat.

Operaţiunea a durat toată noaptea, în cursul dimineţii de luni victima fiind predată conştientă către un echipaj SMURD. Bărbatul a fost transportat la spital pentru a primi îngrijiri medicale de specialitate, informează Agerpres.

"După noi, a fost poate cea mai grea misiune de salvare de până acum, având în vedere zona aflată la o altitudine de 2.500 de metri, condiţiile meteo cu vânt, zăpadă, ploi şi ceaţă. Temperatura era de 0 grade Celsius însă, din cauza condiţiilor meteo, resimţeam o temperatură de -5 grade Celsius. Toate aceste condiţii au îngreunat foarte mult operaţiunea de salvare, dar până la urmă am reuşit să predăm cu bine victima către ambulanţa SMURD", a mai spus Cristian Toma.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.