Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Salvamontiştii au intervenit, la nivel naţional, la circa 200 de acţiuni de salvare în luna octombrie

Salvamont Pitești
Salvamont Pitești

Salvamontiştii din ţară au fost solicitaţi să intervină la aproximativ 200 de acţiuni de salvare şi de acordare a primului ajutor pe parcursul lunii octombrie, fiind salvate circa 250 de persoane, potrivit preşedintelui Asociaţiei Naţionale a Salvatorilor Montani din România şi Consiliului Serviciilor Publice Salvamont, Sabin Cornoiu, potrivit Agerpres.

Conform acestuia, luna octombrie a fost caracterizată ca o perioadă cu activitate turistică intensă, cu un număr foarte mare de turişti pe munte, fapt ce a impus asigurarea şi asistenţa de salvare montană la un nivel ridicat, zilnic un număr de circa 600 de salvamontişti aflându-se la datorie în zonele montane cu afluenţă turistică mare, în zonele de practicare intensivă a sporturilor montane, în punctele medicale şi de intervenţie din circa 110 de posturi şi baze salvamont.

Citește și: Alexandru Rafila: ‘Ministerul Sănătăţii are nevoie de o strategie mai clară şi o coordonare mai bună”

"În această perioadă salvamontiştii au fost solicitaţi să intervină în 197 de acţiuni de salvare şi de acordare a primului ajutor medical, acţiuni în care au fost salvate 248 de persoane. Dintre acestea, 73 de persoane accidentate au fost predate serviciilor SMURD sau de Ambulanţă, iar 12 persoane elicopterelor de salvare SMURD-IGAV. Din păcate, 8 persoane au decedat pe munte, sarcina salvamontiştilor reducându-se la recuperarea acestora şi transportul pentru predarea la serviciile IML. Prin Dispeceratul Naţional Salvamont-Vodafone au fost primite, direct, 168 apeluri prin care anunţau accidente montane, restul apelurilor de urgenţă fiind primite şi preluate direct de către salvamontişti prin Serviciul Unic de Urgenţă 112 sau prin dispeceratele locale ale echipelor salvamont", a precizat, joi, Sabin Cornoiu, potrivit unui comunicat de presă remis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.