Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Salvamontiștii din Brașov au căutat timp de patru ore o persoană dispărută noaptea pe munte: Aceasta se afla acasă

salvamont
salvamont

Salvamontiștii din județul Brașov, ajutați de un jandarm montan și de un polițist, au căutat în cursul nopții trecute o persoană dispărută pe munte. Misiunea a ținut aproximativ patru ore, iar salvatorii s-au reîntors la bază în momentul în care au aflat că persoana dată dispărută era acasă, conform Mediafax.

Confuzia a fost provocată de însoțitorul persoanei dispărute. Duminică, la ora 22.00, acesta a sunat la 112 pentru a anunța dispariția prietenului său.

Potrivit relatării, cei doi turiști au coborât de la Cabana Postăvaru, iar când au ajuns în zona stației inferioare a telescaunului Ruia, una dintre persoane a observat că și-a pierdut telefonul și a decis să se întoarcă în căutarea lui.

Ulterior, a ajuns acasă însă nu și-a anunțat însoțitorul care l-a dat dispărut. Ca urmare, salvatorii au verificat toate traseele din zonă.

„O echipă de prim răspuns, formată din doi salvatori montani, a plecat imediat în căutarea persoanei, dat fiind faptul că la acel moment temperatura era foarte scăzută, înregistrându-se -1 grad. Ulterior, echipei s-au alăturat și un jandarm montan, un angajat din cadrul poliției și echipa suport a Salvamontului. Căutările s-au întins pe durata a 4 ore, timp în care au fost "periate" mai multe trasee turistice și de bicicletă din zonĂ. Din fericire, persoană dispărută era acasă”, au povestit reprezentanții Salvamont Poiana Brașov pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.