Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Salvamontiștii din țară au avut, în vara anului 2020, aproape 2.000 de intervenții

Salvamont Pitești
Salvamont Pitești

Salvamontiștii din țară au avut, în vara anului 2020, aproape 2.000 de intervenții, iar peste 2.500 de persoane au fost salvate. Numărul mare de intervenții s-a datorat creșterii numărului de turiști pe munte, ca urmare a pandemiei, susțin salvamontiștii, potrivit Mediafax.

Potrivit unui bilanț al Salvamont România, salvamontiștii au fost solicitați să intervină la 1.945 de acțiuni de salvare și de acordare a primului ajutor medical, acțiuni în care au fost salvate un număr de 2.510 persoane.

747 de cazuri au fost predate, pentru transport către unitățile medicale specializate, serviciilor de Ambulanță sau SMURD, 57 de cazuri au fost salvate cu ajutorul elicopterelor SMURD-IGAV, iar 40 cazuri au fost predate serviciului de medicină legală.

Percheziţii până la 2 noaptea la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ: s-au ridicat documente

„Numărul mare de intervenții s-a datorat în mod direct creșterii numărul de turiști pe munte, acest lucru fiind influențat de faptul că foarte mulți oameni, nemaiavând acces la vacanțele în străinătate sau în dorința de a evita aglomerațiile din alte destinații turistice, s-au îndreptat către munte, mulți neavând experiența necesară sau echipamentul adecvat”, au transmis reprezentanții Salvamont.

În perioada de vară, serviciile Salvamont au asigurat asistența de salvare montană cu un număr de 350 – 600 de salvamontiști zilnic în cele circa 120 de baze și posturi salvamont permanente sau sezoniere, în zonele montane cu afluență turistică mare și pe traseele turistice alpine.

„Chiar dacă, în acest moment nu există informații cu privire la modul în care se va derula sezonul turistic de iarnă, toate echipele Salvamont s-au pregătit corespunzător astfel încât să facă față tuturor solicitărilor, inclusiv adaptându-și procedurile de intervenție și prim ajutor medical și cu cerințele impuse de pandemia de Covid 19”, au mai transmis reprezentanții salvamont România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.