Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Salvamontiștii și jandarmii din Băile Herculane au intervenit pentru salvarea unui turist ceh rănit pe munte

digi24.ro
jandarmerie

Un turist din Cehia s-a accidentat pe munte și a fost salvat de jandarmii și salvamontiștii din Băile Herculane. Incidentul a avut loc în zona Valea Lungă din munții Cernei, potrivit mediafax.ro.

Potrivit jandarmilor din Caraș-Severin, cinci cetățeni cehi, plecați de șase zile în drumeție pe traseele montane au avut nevoie de sprijinul salvatorilor.

Solicitarea de ajutor a fost primită de serviciul Salvamont Băile Herculane. Salvatorii au fost anunțați că o persoană se află în stare de inconștiență în zona Valea Lungă din munții Cernei. Echipaje de la Jandarmerie și de la Salvamont s-au deplasat în zona indicată, pentru acordarea sprijinului de specialitate și transportarea persoanei la o unitate medicală. Victima a fost transportată la spitalul din Băile Herculane.

„Din cauza traseului foarte greu accesibil, în aproximativ o oră, echipa de salvare a reușit să ajungă în zona indicată. La sosirea echipajului, tânăra se afla într-o stare de letargie, fapt pentru care s-a impus transportarea acesteia la unitatea medicală din Băile Herculane. Intervenția jandarmilor și a salvamontiștilor a fost răsplătită și de această dată cu cea mai de preț recompensă ce o poate primi un salvator -vă mulțumesc din suflet că ne-ați salvat!", au anunțat jandarmii pe Facebook.

Jandarmii le recomandă turiștilor care se află în dificultate pe munte, să apeleze numărul unic de urgenţă 112, precizând următoarele: datele de identificare, ce s-a întâmplat, câte persoane au nevoie de ajutor şi locul unde sunt persoanele aflate în dificultate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.