Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SALVAT de judecători, preşedintele Instituţiilor de învăţământ Lumina RUPE TĂCEREA: Cred cu tărie că dacă m-aş fi întors în Turcia, aş fi fost supus torturii

Romania TV
Preşedintele Instituţiilor de învăţământ Lumina Fatih Gursoy

Preşedintele Instituţiilor de învăţământ Lumina Fatih Gursoy, a cărui extrădare, cerută de autorităţile de la Ankara, a fost respinsă de Curtea de Apel Bucureşti, crede cu tărie că, dacă s-ar fi întors în Turcia, ar fi fost supus torturii şi că ar fi stat mult timp în închisoare înainte de a fi judecat, conform News.ro.

Citește și: RETROSPECTIVĂ 2019 Marea controversă a anului: OUG 114. Efectele care rămân și după abrogare

“Conform dosarului, se cereau între 15 – 22,5 de ani de închisoare. Cred cu tărie că dacă m-aş fi întors în Turcia, aş fi fost supus torturii. Deoarece nu există dovezi pentru ceea ce sunt acuzat, aş fi petrecut mult timp în închisoare înainte să fiu judecat. Autorităţile turce ar fi făcut o propagandă mass-media din succesul capturării mele”, a declarat Gursoy, conform zamanromania.ro

Elsusâine că dacă as fi predat cheile şi documentele şcolilor către autorităţile turce, ar fi avut un paşaport diplomatic şi cu siguranţă ar fi avut o situaţie privilegiată în Turcia.

”Dar noi avem principii şi ne raportăm la valorile universale, sunt oameni dedicaţii educaţiei”, a adăugat Fatih Gursoy.

Cererea de extrădare pe numele preşedintelui Instituţiei de Învăţământ Lumina, Fatih Gursoy, a fost respinsă marţi de Curtea de Apel Bucureşti. Fatih Gursoy fusese ridicat de la domiciliu în urma cerererii de extrădare formulate de autorităţile de la Ankara.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.