Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Salvat de un grup de delfini, în timp ce era sfâșiat de un rechin

Twitter
rechin

Martin Richardson înota în Marea Roșie, în Egipt, când a fost atacat de un rechin mako (Isurus oxyrinchus). A fost mușcat de aproximativ cinci ori și aștepta să moară când s-a întâmplat ceva neobișnuit, scrie livescience.com.

"Nu exista niciun motiv pentru ca rechinul să se oprească", a declarat el. Pierdusem aproximativ 2,8 litri de sânge. Ai doar  4,5 până la 5 L în corp. Așteptam să fiu mâncat de viu... Știam că mă încercuiește... M-am întors și m-am uitat la munți. Am renunțat".

În acest moment, un grup de delfini a apărut chiar în spatele lui Richardson, iar atacul s-a oprit. El a fost apoi tras pe o barcă care se grăbea să ajungă la el înaintea rechinului și a fost dus de urgență la spital, unde a avut nevoie de peste 300 de copci. "Cred cu tărie că delfinii mi-au salvat viața", a spus el.

Balenele și delfinii îi protejează cu adevărat pe oameni de rechini? "Salvat de un rechin" - parte a emisiunii SharkFest de la NatGeo - analizează îndeaproape patru cazuri în care oamenii au fost aparent protejați de prădătorii din apă. "A fi salvat de un alt animal este cu siguranță o noțiune foarte romantică", a declarat Tom Hird, biolog marin și specialist în conservarea rechinilor, în cadrul emisiunii.

Dar nu este atât de clar că asta se întâmplă de fapt în majoritatea cazurilor.

Mike Heithaus, profesor în cadrul departamentului de științe biologice de la Universitatea Internațională din Florida, a declarat că este puțin probabil ca delfinii să fi salvat intenționat viața lui Richardson.

"Delfinii văd un nor mare de sânge, ei știu că un rechin se află în zonă". Dacă aveau pui, ar fi vrut să sperie rechinul să se îndepărteze de pui. "Este posibil ca ei să nu fi încercat să-l salveze pe Martin", a spus Mike Heithaus.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.