Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Salvaţi Copiii face un apel pentru intervenţie umanitară urgentă în Beirut: Copiii trebuie puşi la adăpost

Agerpres
explozie Beirut Liban

Save the Children avertizează că intervenţia umanitară în Beirut trebuie să fie promptă şi solidară, astfel încât copiii să fie puşi la adăpost şi să primească îngrijire medicală şi suport psihologic, potrivit unui comunicat transmis News.ro.

Potrivit Salvaţi Copiii, spitalele din Beirut raportează că nu mai pot trata victime, deoarece sute de paturi s-au umplut imediat în urma exploziei, iar unele spitale au fost în întregime decimate în deflagraţie.

Echipele Salvaţi Copiii de pe teren raportează că străzi întregi au fost şterse de pe hartă, iar mulţi copii sunt daţi dispăruţi, deşi eforturi colosale sunt făcute de echipele de salvare pentru a scoate oamenii de sub dărâmături. Este o situaţie cu adevărat disperată.

"Incidentul nu se putea întâmpla într-un moment mai prost, a lovit comunităţile care sufereau deja de impactul crizei Covid-19 şi de deteriorarea economică. Portul principal al Beirutului, acum complet deteriorat, este vital pentru o mare parte din importul de alimente, cereale sau combustibil. Toţi locuitorii vor simţi imediat deficitul de nevoi de bază ca urmare a acestei tragedii", a declarat Jad Sakr, directorul Salvaţi Copiii Liban.

Citește și: Update! Pian senior n-a murit, susține ANP

"Când o astfel de calamitate se întâmplă, intervenţia imediată este vitală. E nevoie de un efort umanitar solidar, pentru a putea ajunge la copiii afectaţi de o dramă de proporţii, într-un context care îi expune şi mai mult bolilor, violenţelor şi insecurităţii sociale şi emoţionale. Lumea întreagă trebuie să aibă astăzi grijă de copiii din Beirut", a declarat Gabriela Alexandrescu, preşedinte executiv Salvaţi Copiii România.

Echipa Save the Children este pregătită să sprijine guvernul local în zilele următoare. Numărul final al morţilor nu este încă estimat, dar într-un astfel de dezastru, copiii pot fi răniţi, şocaţi şi separaţi de părinţii lor.

Salvaţi Copiii România se alătură apelului global de urgenţă şi sprijină echipa locală din Beirut cu fonduri pentru ca toţi copiii afectaţi de explozie să aibă asistenţă medicală de urgenţă, suport emoţional şi protecţie, acum când au cea mai mare nevoie.

Persoanele fizice sau companiile pot dona online pe https://www.salvaticopiii.ro/ce-facem/protecţie/situaţii-de-urgenţă/explozia-de-la-beirut sau în contul Organizaţiei Salvaţi Copiii: RO 15 RNCB 0071011434790005.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.