Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Salvatorii brazilieni au evacuat 24.000 de locuitori ai unei localităţi din cauza unui al doilea dig ce riscă să se rupă - VIDEO

Salvatori brazilieni au procedat la evacuarea a aproximativ 24.000 de locuitori ai unei localităţi din statul Minas Gerais, în contextul în care un al doilea dig riscă să se rupă, după cel care a cedat vineri şi a provocat o catastrofă sângeroasă, relatează Reuters, relatează News.ro.

Sirene de alarmă au răsunat duminică dimineaţa, după ce ploi puternice au cauzat o creştere considerată îngrijorătoare a nivelului apei reţinute de acest al doilea dig al unei exploatări miniere aparţinând companiei Vale, în apropiere de Brumadinho.

”Ne aflăm în faţa unei situaţii de risc iminent, deşi nu a avut loc vreo ruptură pentru moment. Supraveghem situaţia”, a declarat Pedroa Aihara, un purtător de cuvânt al pompierilor de la nivelul statului.

Al doilea dig se află la aproximativ 50 de metri de cel care s-a rupt vineri, eliberând un torent de noroi care a luat la vale clădiri şi instalaţii aparţinând societăţii miniere, dar şi locuinţe.

Citește și: Tesco, unul dintre cei mai mari retaileri globali, ia în calcul să concedieze 15.000 de angajaţi de la supermarketurile pe care le deţine în Marea Britanie

Aproximativ 250 de persoane erau date dispărute în continuare, iar potrivit unor oficiali locali probabil că au murit.

Pompieri au anunţat duminică că bilanţul provizoriu a crescut la 37 de morţi.

O catastrofă asemănătoare a avut loc în 2015, la aproximativ 100 de kilometri est de Brumadinho, într-o exploatare minieră a societăţii Samarco Mineracao, care aparţine Vale şi grupului BHP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.