Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Salvatorii au ajuns la unul dintre minerii prinși în mina Lupeni: În ce stare l-au găsit / UPDATE Și al doilea miner a fost găsit

MINERI

UPDATE

Ministrul Energiei, Toma Petcu, a anunţat că un al doinea miner surprins în subteranul Minei Lupeni de surparea tavanului unui abataj a fost găsit de salvatori, urmând să fie scos la suprafaţă. La fel ca primul găsit, şi cel de-al doilea ortac este conştient şi cooperant.

Ministrul Energiei, Toma Petcu a declarat joi seara că echipele de salvare sunt în progres, la Mina Lupeni şi că au găsit un al doilea miner surprins în subteranul minei de surparea tavanului.

”A fost găsit un al doilea miner, echipele de salvare comunică cu el, este bine, sănătos. Sperăm ca în curând să începem scoaterea şi celui de-al doilea, sperăm ca în scurt timp să ajungem la el şi să îi scoatem pe amândoi. Se încearcă localizarea exactă pentru a se ajunge repede la el”, a declarat ministrul.

Toma Petcu a mai anunţat că echipele de salvatori încearcă să îl găsească şi pe cel de-al treilea miner surprins în subteran şi că nu vor opri căutările până când toţi cei trei mineri blocaţi în mină vor fi scoşi la suprafaţă.

La faţa locului  sunt pregătite să intervină mai multe ambulanţe şi echipaje SMURD, dar şi un elicopter cu termoviziune pentru transportarea rapidă a muncitorilor.

După ieşirea la suprafaţă, medicii vor decide către ce spitale vor fi trimişi minerii scoşi din subteran.

UPDATE Salvatorii au ajuns, după 9 ore, și la al doilea miner. Și acesta e în viață. A mai rămas unul singur de găsit.

Ministrul Energiei, Toma Petcu, a anunţat că salvatorii au ajuns la primul miner blocat în subteran, în Mina Lupeni, în urma prăbuşirii tavanului unui abataj. Acesta este conştient, cooperează şi urmează să fie preluat de medici.

Ministrul Energiei, Toma Petcu, a declarat, joi seară, la Lupeni, că salvatorii au ajuns la primul miner prins în subteranul Minei Lupeni şi au reuşit să elibereze mare parte a corpului. Bărbatul este conştient şi cooperant.

Citește și: Ministrul Muncii a recunoscut! Ce s-ar putea întâmpla cu salariile angajaților dacă se vor muta contribuțiile pe angajat

”Salvatorii au reuşit să ajungă la dumnealui, au reuşit să elibereze mare parte a corpului, mai au de eliberat pe stânga. Este conştient, cooperant. Din momentul în care va fi desprins total, pentru că operaţiunea e greoaie, i se va acorda primul ajutor de către medici. Am decis să îl scoatem printr-o cale de evacuare în zona de sud a puţului. Bineînţeles, că un rezultat medical mai complet şi mai bun o să avem când îl scoatem la suprafaţă, colegii sunt acolo şi sunt pregătiţi. Tot ei vor decide, în funcţie de rănile pe care le are, la ce spital va fi transportat, dacă va fi un spital din apropiere sau unul din ţară”, a declarat Toma Petcu.

Acesta a mai precizat că la Mina Lupeni a fost chemat şi un elicopter cu termoviziune, care poate zbura pe timp de noapte, acesta urmând să transporte minerii blocaţi în subteran, pe măsură ce vor fi scoşi, la spitale.

Citește și: Noi dezvăluiri despre Liviu Dragnea: Ce salariu are, de fapt, liderul PSD

Între timp, echipele de salvatori din subteran continuă căutările.

”Important este că salvatorii din subteran continuă căutările, ne ducem spre ceilalţi mineri şi am avansat, iar evoluţia este una de căutare permanentă fără niciun fel de opriri. Sperăm ca într-un termen scurt să fie scos total la suprafaţă”, a declarat Petcu.

Citește și: Un renumit lanț de magazine second-hand din Olanda vine în România: Ce produse va vinde

Ministrul Energiei a precizat că minerul găsit le-a spus că cei doi colegi ai săi erau în apropiere, dar nu poate preciza exact unde.

”Ceilalţi doi sunt în căutare. Aşteptăm să vedem. În continuare echipele caută. Sperăm să ajungem şi la ei. Este obiectivul nostru să îi scoatem pe toti trei. Cel care a fost găsit a spus că undeva în jurul lui sunt ceilalţi doi, dar nu a putut spune exact, era confuz”, a mai spus ministrul.

Citește și: USR atacă pensiile speciale: Ce proiect de lege a depus

Toma Petcu a mai precizat că aerajul în mină este unul bun, pe ambele părţi ale suprafeţei prăbuşite, şi se poate respira fără probleme, ceea ce dă speranţe salvatorilor că şi ceilalţi doi mineri rămaşi încă blocaţi sunt în viaţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.