Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Salvini a stârnit furia PNL, după a acuzat România că trimite 'sclavi' în Occident: 'Nu trebuie să uite că românii contribuie cu 1,2% la PIB-ul italian'

pnl.ro
pnl sigla

Filiala PNL Diaspora Italia a reacționat la declarațiile ministrului de Interne italian, Matteo Salvini, care a acuzat România că trimite „sclavi” în Occident, organizația liberală spunând că muncitorii români „sunt pe primul loc la angajări anuale, contibuind cu 1,2% la produsul intern brut italian”.

"Referitor la mesajul domnului Matteo Salvini, vicepremier și ministru de Interne prin care acuză România și Bulgaria că trimit "sclavi" în Europa Occidentală, organizația #PNL Italia dorește să facă anumite precizări. Îi reamintim domnului Salvini faptul că ieșirea din cercul vicios al precarității muncii domestice și al muncii în agricultură este, în primul rând, datoria și obligația statului Italian de a se alinia la principiile fundamentale ale legislației muncii din spațiul european. Este o obligație a statului italian de a implementa eficient o legislație în domeniul muncii care să asigure o piață a muncii în care să nu se permită exploatarea persoanelor, care să asigure un tratament nediscriminatoriu al lucrătorilor și să gestioneze, prin sancțiuni corespunzătoare, angajatorii care se abat de la aceste reguli", a scris PNL Diaspora Italia, joi pe Facebook, conform Mediafax.

Liberalii precizează că românii contribuie cu 1,2% la PIB-ul Italiei, iar Guvernul peninsulei ar trebui „să le asigure acestor susținători ai economiei italiene un climat de muncă european”.

SOV, ieșire surprinzătoare din spatele gratiilor: 'Să vă ia dracu, pe voi și mitingul vostru. Mi-ați arătat că sunt un dobitoc'

"Totodată, domnul Salvini nu trebuie să uite că străinii din Italia acoperă două treimi din cantitatea necesară de forță de muncă, iar cei peste un milion de români din peninsulă sunt pe primul loc la angajări anuale, contibuind cu 1,2% la produsul intern brut italian. Așadar, guvernul domnului Salvini are datoria să le asigure acestor susținători ai economiei italiene un climat de muncă european. România a arătat o deschidere permanentă la dialog și cooperare, atât la nivel central, cât și pe plan local în încercarea de stopare a cazurilor de sclavie modernă, iar PNL, deși nu este partid de guvernare, a manifestat un interes continuu pentru rezolvarea cu celeritate a acestor situații grave, atât la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, cât și în Parlamentul României, prin vocea președintelui PNL Diaspora, domnul senator Viorel Badea", au adăugat reprezentanții organizației liberale.

Matteo Salvini, vicepremier al Italiei, ministru de Interne şi liderul formaţiunii radicale Liga Nordului, a acuzat România şi Bulgaria că trimit "sclavi" în Europa occidentală, cerând măsuri pentru limitarea traficului de persoane şi cazurilor de exploatare.

Două accidente rutiere produse în sudul Italiei în urma cărora au murit 16 imigranţi extracomunitari care lucrau ca sezonieri au generat o dezbatere politică amplă privind exploatarea muncitorilor străini.

Ministrul italian de Interne, Matteo Salvini, a cerut măsuri dure pentru limitarea imigraţiei, a traficului de persoane şi a formelor de sclavie. "Există o lege privind exploatarea persoanelor care trebuie actualizată pentru a le permite angajaţilor din agricultură să lucreze legal. Dar legea nu rezolvă problema, trebuie aplicată, iar fermierii trebuie să fie în situaţia de a putea respecta legea", a afirmat Matteo Salvini.

"Vom încerca să aplicăm măsuri de constrângere şi pentru legalitatea transporturilor; în ultima perioadă au fost sechestrate 300 de mijloace de transport, autoutilitare cu numere de înmatriculare bulgare şi fără asigurare. Există şi un import de sclavi din ţări comunitare: România şi Bulgaria. Le voi scrie colegilor mei din aceste ţări pentru că, dat fiind că fac parte din Uniunea Europeană, trebuie să ia la rândul lor măsuri pentru controlul mijloacelor de transport şi persoanelor. Obiectivul este o gestionare transparentă a transporturilor, aş spune chiar un sistem public de transporturi, pentru a opri afacerile grupurilor de crimă organizată", a subliniat Matteo Salvini, potrivit publicaţiei Il Messaggero şi site-ului TGcom24.Mediaset.it.

Două accidente rutiere grave au avut loc în urmă cu câteva zile în sudul Italiei. Sâmbătă, patru imigranţi nord-africani au murit în zona Ascoli Satriano / Castelluccio dei Sauri după ce microbuzul în care se aflau s-a lovit cu un TIR. Într-un alt accident, produs luni, 12 imigranţi africani au murit după ce micrubuzul cu care erau transportaţi, înmatriculat în Bulgaria, s-a lovit cu un autocamion în localitatea Ripalta, situată în provincia Foggia (regiunea Puglia).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.