Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Salvini şi-a declarat la Washington 'apropierea' de administraţia Trump şi 'viziunea comună' cu aceasta

Inquam Photos / George Calin
Matteo Salvini

Ministrul de interne italian, Matteo Salvini, aflat într-o vizită la Washington, şi-a declarat 'apropierea' de administraţia Trump şi 'viziunea comună' cu aceasta 'cu privire la Iran, Venezuela, Libia, situaţia din Orientul Mijlociu, dreptul la existenţă al Israelului şi îngrijorările legate de aroganţa chineză faţă de Europa şi continentul african', transmite AFP, potrivit agerpres.ro.

Vicepremierul italian a fost primit de secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, şi urma să aibă o întrevedere cu vicepreşedintele Mike Pence la Casa Albă.

Ca şi Donald Trump, el a pledat, într-o conferinţă de presă, pentru un dialog cu Rusia lui Vladimir Putin, pentru a 'apropia Moscova de sistemul de valori occidentale, în loc să fie lăsată în braţele Beijingului'.

Citește și: Silviu Mănăstire dezvăluie cum și-au încasat ‘șmecheri de la USR’ bani de la stat! Cazul președintelui care ‘își căpușează partidul’

Tot ca preşedintele american, el a apărat o scădere masivă a impozitelor în ţara sa, în pofida reticenţelor Bruxellesului legate de deficitul şi de datoria publice ale Romei, Salvini mergând până la a pleda pentru un 'buget trumpian' în Peninsulă.

În ce priveşte Uniunea Europeană, Matteo Salvini i-a criticat 'fragilităţile' şi a atacat bilanţul slab, în opinia sa, al şefei diplomaţiei europene, compatrioata sa Federica Mogherini, chiar în ajunul deplasării acesteia la Washington.

Administraţia Trump şi preşedintele însuşi nu îşi ascund afinităţile cu guvernul populist italian.

Citește și: Lia Olguța Vasilescu iese la rampă! S-au triplat pe guvernarea ciumei rosii

Matteo Salvini, care a declarat că l-a convins pe Mike Pompeo să vină la toamnă în Abruzzi, regiunea din centrul Italiei de unde erau originari bunicii secretarului de stat, a încercat să scoată în evidenţă aceste afinităţi, extinzându-le şi la alte ţări.

'Între Italia, Statele Unite, Israel, Brazilia, Polonia şi Ungaria există o apropiere a viziunii despre lume, drepturi şi valori', a afirmat Salvini, subliniind că formaţiunea sa de extremă dreapta, Liga, nu este 'izolată'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.