Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acuzat că a furat miliarde de dolari din fonduri ale clienţilor FTX, Sam Bankman-Fried are acces la telefon și laptop

coinculture.com
ftx sam bankman

Sam Bankman-Fried ar trebui să aibă permisiunea, în timp ce se află eliberat pe cauţiune, să aibă un telefon fără internet şi un laptop de bază cu funcţii limitate, dar i se interzice utilizarea altor dispozitive de comunicaţii electronice, a anunţat Departamentul de Justiţie al SUA, citat de Reuters.

Propunerea de a limita comunicările fondatorului bursei de criptomonede FTX inculpat a fost depusă vineri seară, la tribunalul federal din Manhattan, în numele guvernului şi al echipei de apărare a lui Bankman-Fried.

Pentru acest lucru este nevoie de aprobarea judecătorului districtual american Lewis Kaplan, care supraveghează cazul.

Kaplan a semnalat, la o audiere din 16 februarie, că l-ar putea trimite în închisoare pe Bankman-Fried, în vârstă de 30 de ani, pentru că a testat limitele cauţiunii sale de 250 de milioane de dolari, comunicând în moduri care nu puteau fi monitorizate.

Judecătorul a spus că nu vrea să-l lase pe Bankman-Fried „liber în această mare de dispozitive electronice”, în urma acuzaţiilor că a încercat să contacteze posibili martori guvernamentali şi a folosit o reţea privată virtuală pentru a se uita la fotbal.

Bankman-Fried a pledat nevinovat după ce procurorii l-au acuzat că a furat miliarde de dolari din fonduri ale clienţilor FTX pentru a acoperi pierderile fondului său speculativ Alameda Research. El se confruntă cu 12 acuzaţii penale în baza unui rechizitoriu făcut public pe 23 februarie.

Telefonul propus sau alt telefon non-smartphone pentru Bankman-Fried ar fi limitat la apeluri vocale şi mesaje text, scrie news.ro.

Utilizarea internetului pe laptop ar fi limitată la anumite reţele virtuale private, 23 de site-uri web pentru uz personal care acoperă ştiri, inclusiv Reuters, sporturi şi livrare de alimente şi site-uri web care să-l ajute pe Bankman-Fried să se pregătească pentru procesul său programat pentru 2 octombrie.

Bankman-Fried locuieşte în arest la domiciliu împreună cu părinţii săi, ambii profesori la Stanford Law School, în Palo Alto, California.

Părinţii au fost de acord să depună declaraţii pe propria răspundere că nu vor aduce alte dispozitive electronice în casa lor sau nu-şi vor lăsa fiul lor să le folosească pe ale lor.

Ei au convenit, de asemenea, că fiecare dispozitiv va avea software care realizează periodic videoclipuri sau fotografii ale utilizatorului, pe care ofiţerii judecătoreşti vor avea voie să le examineze.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.