Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Samsung investește jumătate de miliard de dolari într-o nouă fabrică, în India

st1.bgr.in
samsung

Samsung Display, o divizie a concernului sud-coreean Samsung Electronics Co Ltd, va investi aproape 500 de milioane de dolari pentru a construi o nouă fabrică în India, a anunţat presa, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Un oficial al companiei sud-coreene a declarat pentru Reuters că se ia în considerare o investiţie în India, dar fără a da amănunte suplimentare.

Noua unitate ar urma să fie construită în Noida, în apropierea capitalei New Delhi, conform informaţiilor apărute pe site-ul de tehnologie TechCrunch şi în publicaţia indiană The Economic Times. În Noida se află şi o fabrică de telefoane a Samsung Electronic.

Noua uzină de display-uri va ajuta Samsung să-şi asigure furnizori locali pentru una dintre cele mai scumpe componente ale unui smartphone, într-un moment în care giganţii tehnologici se confruntă cu concurenţa rivalilor din China.

Samsung, al doilea vânzător de telefoane mobile inteligente în India după grupul chinez Xiaomi, a înregistrat în trimestrul trei din 2019 un declin al cotei sale pe piaţa indiană, la 20%, faţă de 25% în precedentele trei luni, arată datele companiei de cercetare Counterpoint. Rivalii chinezi mai mici, cum ar fi Vivo şi Realme, şi-au majorat cota de piaţă în India, una din pieţele de smartphone cu cea mai ridicată creştere din lume.

În 2018, Samsung Electronics a inaugura oficial o nouă fabrică de telefoane în Noida.

În ultimii ani, grupul sud-coreean şi-a extins producţia de smartphone-uri în ţări cu un cu cost scăzut al forţei de muncă, cum ar fi India şi Vietnam.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.