Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Samuel Fritz SCAPĂ DIN NOU: Argumentele cu care Prefectura Timiș a RESPINS cererea de anulare a mandatului său de primar

dominic fritz

A încălcat sau nu Dominic Fritz legea când a candidat la funcția de primar al Timișoarei deși nu avea domiciliu în România, ci doar o reședință? E întrebarea la care judectorii și Prefectura Timiș refuză să răspundă. Dosarul lui Fritz a fost validat de judecătorii de la Biroul  Electoral deși acesta a declarat adresa de reședință ca fiind cea de domiciliu, iar legea din România face distincție între cele două. Din acel moment, orice chestiune de legalitate a devenit nulă, și asta pentru că nimeni nu a contestat candidatura lui Fritz în 48 de ore, așa cum prevede legea.

Citește și: FIȘA POSTULUI ținută SECRETĂ -Consiliera care a DESCINS ILEGAL la un restaurant din Timișoara, ANGAJATĂ la CJ Timiș, ca și consilier al fostului șef USR Timiș

Recent, la Prefectura Timiș s-a dispus o solicitare prin care se cerea ca mandatul lui Fritz să fie anulat, ținând cont de aspectele prezentate mai sus. Prefectura Timiș nu a tratat cererea cu celeritate, deși subiectul era unul de interes public. Prefectul de Timiș, Zoltan Nemeth, este și avocat, având în cariera sa clienți celebri. Iată ce a răspuns prefectura la cererea depusă:

"Având în vedere sesizarea domnului GAIȚĂ IONUȚ SORINEL prin care a solicitat Prefectului Județului Timiș să constate încetarea de drept a mandatului Primarului Municipiului Timișoara, Fritz Dominic Samuel, întrucât susține că acesta nu îndeplinește unul dintre criteriile de eligibilitate, respectiv acela al domiciliului în Timișoara, institutia prefectului a comunicat acestuia urmatoarele :

Entitatea care stabilește dacă candidatul îndeplinește condițiile de eligibilitate este Biroul Electoral de Circumscripție.

Raportat la acceptarea candidaturii lui Fritz Dominic Samuel de către Biroul Electoral de Circumscripție, aceasta s-a făcut în baza Certificatului de înregistrare temporar emis de Inspectoratul General pentru Imigrări, și putea fi contestată în termen de 48 de ore de la data afișării candidaturii, motiv pentru care Tribunalul Timiș, prin Decizia civilă nr. 296/A/28.10.2020, pronunțată în Dosarul nr.25174/325/2020, a decis că nu se mai poate pronunța asupra hotărârii de acceptare a candidaturii, retinand ca : ”...dacă s-ar lua în considerare obligația instanței ca, în cadrul validării să reanalizeze de plano, toate condițiile de eligibilitate, s-ar ajunge la situația absurdă în care hotărârea de acceptare a candidaturii, care este supusă controlului judecătoresc, să nu mai aibă nici o valoare, oferindu-se o cale de atac ”de rezervă” persoanelor care au omis sau au neglijat la acel moment contestarea actului unei autorități electorale”.

Conform art. 160 alin. 1 lit. c) din OUG nr. 57/2019 privind Codul administrativ, mandatul primarului încetează înainte de termen în cazul schimbării pe durata mandatului a domiciliului într-o altă unitate administrativ-teritorială, situație în care încetarea mandatului se dispune prin ordin al prefectului.

În consecință, Prefectul verifică în acest caz dacă s-a schimbat situația avută în vedere la validarea candidaturii și a mandatului, motiv pentru care s-a formulat o adresă la Inspectoratul General pentru Imigrări pentru a comunica dacă există schimbări cu privire la actele avute în vedere de către entitățile mai sus menționate la validarea candidaturii și a mandatului, iar această instituție ne-a comunicat că primarul municipiului Timișoara, Dominic Samuel Fritz figurează în prezent cu aceași adresă avută în vedere și anterior.

În aceste condiții, nu sunt îndeplinite condițiile prevăzute de art. 160 alin. 1 lit. c) din OUG nr. 57/2019 privind Codul administrativ invocate de către petent, deoarece nu a existat o schimbare a locuinței avută în vedere la validarea candidaturii și a mandatului", transmite Prefectura Timiș.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.