Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sanador, alegerea pacienților români care locuiesc în străinătate pentru intervenții neurochirugicale dificile

operatie

Ne-am obișnuit să auzim de cazuri de pacienți care pleacă în străinătate pentru a se trata, însă vedem și exemple de oameni care aleg să îți pună viața în mâinile medicilor români. Vedem asta la Sanador, unde se operează constant pacienți din întreagă țara și din Europa, conștienți fiind că beneficiază de o echipă de elită de neurochirurgi, dublată în execuție de echipamente ultra-performante.

Drept mărturie stă experiența unui tânăr român, în vârstă de 34 de ani, din Marea Britanie, care s-a prezentat la medic cu deficit motor controlateral și crize de epilepsie. Tânărul începuse să aibă probleme cu partea stanga a corpului, cauza fiind tumora localizată în emisfera dreaptă a creierului. A fost diagnostigat în Marea Britanie cu o formațiune tumorală (cavernom) cerebrală temporală dreaptă profundă.  Medicii de acolo au programat intervenția după o perioadă lungă de timp, din cauza încărcăturii din sistemul de sănătate, în pofida situației grave în care se afla tânărul.

În căutarea salvării, pacientul a ajuns la dl. Dr Ovidiu Grămescu, medic primar Neurochirurgie și Șeful Secției Neurochirurgie din cadrul Spitalului Clinic Sanador. Și-a făcut toate investigațiile preoperatorii și s-a pregătit pentru o operație dificilă, ce urma să fie efectuată sub lentila minuțioasă a microscopului operator Zeiss Kinevo 900 – unic în România, echipament chirurgical de calitate superioară, sistem de neuronavigatie și aspirație tumorală.

content-image

Medicii au folosit neuronavigația pentru a ajunge la tumora „îngropată” profund în interiorul creierului și și-au folosit toată măiestria pentru a proteja structurile cerebrale care. În cazul unei asemenea intervenții, au un risc mare de afectare. Din echipa medicală Sanador condusă de dr. Ovidiu Grămescu au facut parte, Dr. Ionut Florin Luca-Husti, Medic primar Neurochirurgie, Dr. Ioana Gramescu, Medic primar Anestezie și Terapie Intensivă, asistenta Silvia Șarpe, la instrumentar, și o asistentă la anestezie.

Operatia a durat circa 4 ore și a decurs impecabil. Evoluția post operatorie a fost spectaculoasă – în seara aceleiași zile pacientul s-a ridicat în picioare fără probleme, iar 3 zile mai târziu a plecat acasă, fără a avea vreun deficit neurologic în urma intervenției delicate pe creier.

Acesta este unul din multele cazuri operate la Sanador. Tumorile cerebrale, alături de patologia traumatică – hematoame și drenaje pentru hidrocefalie internă sunt principalele operații realizate pe zona de cap.

Însă se efectuează atât operații pe zona de cap cât și intervenții pe zona întregii coloane vertebrale: hernie de disc, tumori, traumatisme degenerative.

Este și cazul unui pacient român de aproape 80 de ani, care locuiește în străinătate dar a ales să aibă încredere în expertiza medicilor Sanador. Bărbatul nu se mai putea deplasa singur, fiind nevoie de cărucior medical. Starea de sănătate i se degradase progresiv ca urmare a unei tumori spinale toracale. S-a consultat cu fiul lui, medic în străinătate, și au decis să vină în România pentru intervenție.

Timp de două ore și jumătate, medicii au lucrat cu finețe, ajutați de microscopul operator Zeiss Kinevo 900, pentru a îndepărta total tumora din coloană.În urma investigațiilor, s-a constatat că tumora a fost benignă. Cu fizioterapie zilnic dupa operație, la 3 saptamani dupa interventie, bărbatul s-a reabilitat aproape complet si s-a intors, pe picioarele lui, acasă.

Acestea sunt doar 2 exemple de intervenții ce țin de patologia cranio-cerebrală și spinală și care sunt efectuate zilnic la Sanador. Succesul acestor intervenții este strâns legat de expertiza medicilor și de aparatura de ultimă generație. În plus toate intervențiile se desfășoară în cadrul unui bloc operator dotat cu instalație care determină instalarea unei suprapresiuni, determinând astfel eliminarea germenilor și implicit lipsă infecțiilor intraspitalicești.

Totul este important când vine vorba de intervențiile neurochirurgicale. Contează experiența echipei operatorii –  zecile de ani de practică, omogenitatea echipei operatorii, dar și tehnologia de ultimă generație din sala de operație. La Sanador folosim, printre altele, microscopul operator Zeiss Kinevo 900 – unic în România, sistem de neuronavigație cerebrală Medtronic, sistem de aspirație cerebrală (CUSA), aparat ce monitorizeaza potențialele nervului facial intraoperator - EMG nerv facial -, util în tumorile de cerebel și trunchi cerebral”, ne arată Dr. Ovidiu Grămescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.