Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sancțiuni pentru liberalii pro-PSD. Pedepsele lui Orban pentru cei care fac non-combat la tv și în Parlament

Inquam Photos / Octav Ganea
ludovic orban rusine psd

Ludovic Orban nu prea cu cine să facă opoziție PSD-ului. O parte din comunicatorii liberali selectați să iasă pe micile ecrane pentru a  combate  acțiunile  Puterii, în special cele pe justiție, preferă  fie  să facă non-combat, fie să fraternizeze cu  adversarii politici în  timpul emisiunilor tv. Motiv  suficient pentru ca conducerea PNL să amenințe cu măsuri dure la adresa propriilor membri de partid.

Recent, Biroul Executiv al PNL a întocmit, agreat și validat o listă cu principalii comunicatori care ar trebui să reprezinte partidul în spațiul public și în special în  media. 80 de liberali, de la membri ai Biroului Executiv al formaţiunii, la simpli deputaţi sau senatori, dar şi lideri de filiale., au fost  înghesuiți pe listă.  Printre ei, persoane prezente des la televiziuni precum Raluca Turcan, Florin Cîţu, Florin Roman, Vlad Nistor, Ben Oni Ardelean, dar şi liberali cunoscuți pentru lipsa lor de apetit sau pentru lipsa  lor de  elocvență oratorică: Ilie Bolojan, Mircea Hava sau Cristian Buican.

Nu toată lumea a fost mulțumită de noile schimbări decise de cei de la vârf. Considerat deja cu un picior în PSD, din cauza pozițiilor sale mai degrabă  favorabile decât critice la adresa partidului de  guvernământ, senatorul Daniel Zamfir a  primit deja interdicție  din partea  conducerii să mai  apară pe sticla televizioarelor. Prilejul a  fost  folosit de  o parte a presei pentru a acuza de cenzură conducerea liberală.

În ciuda exemplului dat, o  bună parte din liberalii investiți drept comunicatori s-au făcut a nu înțelege mesajul transmis și au continuat să presteze pe micul ecran după bunul lor plac sau propriile  lor interese.  Suficient ca  să-l facă pe Ludovic Orban să treacă la amenințări directe la  ultima ședință de Birou Executiv.

"A avertizat că nu vrea  să mai audă și nici nu va mai tolera o pactizare PNL cu PSD, nici la tv, cu atât mai puțin în Parlament. Sunt unii  care au practic aceeași poziție cu cea a PSD, pe domniul justiției de exemplu, și care au sau vor  funcții  în partid. A cerut tuturor să treacă la Opoziție dură și a avertizat că va scoate de pe lista de comunicatori pe cei care se raliază sau fac non -combat la pozițiile PSD și ALDE", ne-au dezvăluit surse din conducerea PNL.

Potrivit surselor citate, printre cei vizați de amenințările liderului PNL  se numără Virgil Guran și Florin Alexe, cunoscuți pentru relațiile lor amicale cu diverși reprezentanți PSD și ALDE, dar  și alți parlamentari precum Daniel Fenechiu,  prea moale în opinia  conducerii când vine vorba de combătut  modificările la legile justiției pe care le promovează actuala Putere.

Iar măsurile nu se vor opri doar la simpla interdicție de a mai apărea la tv. "Cine nu va înțelege cu ce tabăra trebui să joace, va spune adio  unui loc pe viitoarele liste", ne-au mai prezcizat sursele citate,  care susțin că activitatea fiecărui ales sau membru de partid va  conta foarte mult în selectarea  viitorilor  candidați pentru europarlamentare, generale și locale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.