Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sancțiunile americane împotriva a nouă entităţi şi responsabili iranieni, ruşi şi sirieni, afirmă Ministerul de Externe iranian

iran sancituni

Ministerul de Externe iranian a calificat miercuri ca "zadarnice şi absurde" ultimele sancţiuni ale Ministerului de Finanţe american împotriva a nouă entităţi şi responsabili iranieni, ruşi şi sirieni, informează France Presse preluată de Agerpres.

Aceste sancţiuni anunţate marţi de Washington vizează, potrivit Ministerului de Finanţe al SUA, pedepsirea acestor responsabili şi entităţi pentru participarea la o reţea "complexă" ce a permis Iranului să vândă petrol regimului sirian, care în schimb a contribuit la finanţarea Hamas şi Hezbollah.

Mişcarea islamistă palestiniană la putere în Fâşia Gaza şi gruparea şiită libaneză sunt considerate "teroriste" de Statele Unite.

"Aceste sancţiuni zadarnice, absurde şi ineficiente (...) nu vor reuşi cu siguranţă să producă rezultatul aşteptat", a declarat ministerul. "Mai devreme sau mai târziu, ei vor realiza inutilitatea maşinaţiunilor lor", a adăugat ministerul.

Ministerul de Finanţe al SUA a afirmat că "regimul iranian, în cooperare cu companii ruseşti, furnizează milioane de barili de petrol guvernului sirian". "Regimul sirian, în schimb, facilitează circulaţia a sute de milioane de dolari către Forţa Qods a Gărzilor Revoluţionare (armata iraniană de elită) pentru ca aceasta să îi transfere Hamas şi Hezbollah", a adăugat instituţia citată, într-un comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.