Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sancțiune drastică aplicată de CSM: Judecător de la Tribunalul București, retrogradat

BN breaking news justitie

Secția pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât în ședința de miercuri, 3 noiembrie, sancționarea disciplinară a judecătorului Gabriel Adrian Simionescu, de la Tribunalul București.

Judecătorul Simionescu a fost sancționat cu retrogradarea din gradul profesionat de tribunal la gradul profesional de judecătorie, urmând să părăsească cea mai mare instanță din țară, Tribunalul București, pentru a activa la Judecătoria Buftea. Hotărârea CSM poate fi atacată cu recurs, în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Magistratul a fost sancționat pentru săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute de art.99 lit. h) teza I şi lit. r) teza I din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor: „nerespectarea în mod repetat și din motive imputabile a dispozițiilor legale privitoare la soluționarea cu celeritate a cauzelor”, respectiv „neredactarea hotărârilor judecătorești, din motive imputabile, în termenele prevăzute de lege”. La mijloc ar fi inclusiv dosare ținute cu anii în faza de cameră peliminară.

HOTĂRÂRE

Cu unanimitate,

Admite acţiunile disciplinare conexate formulate de Inspecţia Judiciară împotriva domnului Simionescu Gabriel Adrian – judecător în cadrul Tribunalului Bucureşti.

Cu majoritate,

În baza art.100 lit.d1 ) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, aplică domnului Simionescu Gabriel Adrian – judecător în cadrul Tribunalului Bucureşti, sancţiunea disciplinară constând în „retrogradarea din gradul profesional de tribunal în gradul profesional de judecătorie” şi continuarea activităţii în cadrul Judecătoriei Buftea pentru săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute de art.99 lit. h) teza I şi r) teza I din acelaşi act normativ.

Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Cu opinie separată doar în ceea ce priveşte individualizarea sancţiunii, respectiv în sensul aplicării domnului Simionescu Gabriel Adrian – judecător în cadrul Tribunalului Bucureşti a sancţiunii disciplinare constând în „diminuarea indemnizaţiei de încadrare lunare brute cu 25% pentru o perioadă de 1 an” pentru săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute de art.99 lit. h) teza I şi art.99 lit. r) teza I din Legea nr.303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.