Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sancţiuni aplicate de MAE, după gafele jenante ale diplomaţilor români din Paris

mae

Preşedintele Klaus Iohannis se va afla la Paris pe 10 februarie. Cu acest prilej, Ambasada României va organiza o recepţie cu personalităţi din diaspora. Organizarea evenimentului a generat gafe de proporţii. Şefa ICR Paris a ataşat la invitaţii un document intern în care cei chemaţi la recepţie sunt caracterizaţi prin apelative de genul "indezirabil" sau "scârbos".

Vezi şi: JENANT: Gafe incredibile la Paris, înaintea vizitei lui Klaus Iohannis

Ministerul Afacerilor Externe a emis un punct de vedere despre incidentele de la Paris. Astfel, cei responsabili au fost sancţionaţi şi chemaţi la Bucureşti pentru a da explicaţii.

"Referitor la situaţia creată la Paris prin transmiterea unor invitaţii însoţite, în mod eronat si regretabil, de un fişier de uz intern al ambasadei României la Paris, MAE precizează că faţă de persoana responsabilă de comiterea faptei respective a fost deja aplicată măsura sancţiunii cu avertisment. De asemenea, a fost dispusă convocarea în Centrală pentru a da explicaţii în faţa Corpului de Control şi Evaluare Diplomatică din cadrul MAE. Totodată, MAE precizează că adnotările pe marginea documentului de uz intern nu reflectă opinia sau aprecierile ambasadei României la Paris, ci au caracter strict personal, motiv pentru care persoana responsabilă a şi fost sancţionată", precizează un comunicat al MAE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.