Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sancţiuni de aproximativ 370.000 lei, aplicate de reprezentanţii ITM Gorj în ultimele trei săptămâni

itm

Reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj au aplicat, în ultimele trei săptămâni, sancţiuni în valoare de aproximativ 370.000 lei în urma unor controale desfăşurate la angajatori care au vizat relaţiile de muncă şi securitatea şi sănătatea în muncă, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presă al ITM Gorj, inspectorii de muncă au efectuat, în perioada 21 martie - 8 aprilie, un număr de 127 de controale, care au vizat atât domeniul relaţiilor de muncă, cât şi domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, fiind aplicate 59 de sancţiuni în valoare de 368.000 de lei şi dispuse 346 măsuri de intrare în legalitate.

"Ca urmare a unui control inopinat, inspectorii de muncă din cadrul Serviciului Control Muncă Nedeclarată au depistat, săptămâna trecută, trei persoane care prestau activitate fără forme legale de angajare în beneficiul unei persoane fizice, aceasta fiind sancţionată cu amendă contravenţională de 60.000 de lei. Cele trei persoane identificate de către inspectorii de muncă lucrau în domeniul creşterii ovinelor şi caprinelor, în comuna Câlnic. Un alt angajator din municipiul Motru a fost sancţionat, în data de 21 martie, cu suma de 20.000 de lei pentru muncă nedeclarată, în domeniul construcţiilor", se arată în comunicatul ITM Gorj.

Conform aceleiaşi surse, între 5 şi 8 aprilie, ITM Gorj a desfăşurat, sub coordonarea Inspecţiei Muncii, Campania Naţională de verificare pentru identificarea cazurilor de muncă nedeclarată şi verificarea modului în care se respectă dispoziţiile legale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă la angajatorii care îşi desfăşoară activitatea în domeniile: fabricarea produselor de brutărie şi a produselor făinoase - cod CAEN 107 şi comerţul cu amănuntul al pâinii, produselor de patiserie şi produselor zaharoase, în magazine specializate - cod CAEN 4724.

"Au fost efectuate 16 controale care au vizat atât identificarea şi combaterea muncii nedeclarate şi subdeclarate, cât şi respectarea normelor de securitate şi sănătate în muncă, iar pentru deficienţele constatate au fost dispuse de către inspectorii de muncă 21 măsuri de remediere şi aplicate amenzi în cuantum de 11.000 lei. Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj vor continua acţiunile de control şi în perioada următoare, zilnic, pe întreg teritoriul judeţului, pentru verificarea respectării de către angajatori a prevederilor legale", a declarat inspectorul şef al instituţiei, George Octavian Romanescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.