Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sancțiuni de o duritate fără precedent: Dinamo și UTA joacă meciurile fără suporteri. Au primit amenzi uriașe

YouTube
dinamo uta csa

Bătaia dintre suporterii celor de la Dinamo și cei de UTA Arad, ajutați de către cei de la CSA Steaua, nu a rămas fără urmări. Comisia de disciplină din cadrul FRF a decis ca Dinamo și UTA Arad să joace ultimele 4 meciuri din play-out-ul Superligii fără spectatori.

Dinamo și UTA Arad vor juca ultimele 4 meciuri ale sezonului fără sprijinul spectatorilor, dar au primit fiecare și o amendă uriașă de câte 100.000 de lei.

” În temeiul art. 82.1 şi 3.e, art. 83.2.f din RD, cu aplicarea art. 42.1, raportat la art. 27 din RD, se sancţionează SC Dinamo 1948 SA cu măsura programării meciurilor fără spectatori pentru patru jocuri şi penalitate sportivă de 100.000 lei.

În temeiul art. 82.2 şi 3.e şi art.83.2.f din RD, cu aplicarea art. 42.1, raportat la art.27 din RD, se sancţionează clubul AFC UTA Arad cu măsura programării meciulor fără spectatori pentru patru jocuri şi penalitate sportivă de 100.000 lei.

AFC Hermannstadt vs. Dinamo – Incidente - În temeiul art. 82.2 şi 3.a şi c, raportat la art. 83.2.d din RD, se sancţionează clubul SC Dinamo 1948 cu penalitatea sportivă de 33.750 lei”, anunţă lpf.ro.

Meciurile pe care Dinamo trebuie să le joace pe teren propriu în play-out:

  • Dinamo - Petrolul
  • Dinamo - Poli Iasi
  • Dinamo - Voluntari
  • Dinamo - UTA

Meciurile pe care UTA trebuie să le joace pe teren propriu în play-out:

  • UTA - FC Botoșani
  • UTA - Hermannstadt
  • UTA - Oțelul
  • UTA - FCU Craiova

Ce s-a întâmplat la meciul dintre Dinamo și UTA Arad

Meciul dintre Dinamo și UTA Arad s-a dovedit unul de risc maxim. Suporterii celor de la Dinamo s-au bătut cu cei veniți de la Arad și ajutați în București de ultrașii de la CSA Steaua.

Bătaia a început încă de pe traseu. Suporterii celor de la UTA Arad și cei de U. Cluj s-au bătut la Dedulești, pe Dealul Negru. Cei de la UTA Arad sunt înfrățiți cu Steaua, iar cei de la U. Cluj cu Dinamo, de aici și rivalitatea între cele două galerii.

Un alt scandal a avut loc înaintea meciului de pe Arcul de Triumf. Suporterii celor de la UTA Arad, ajutați de suporterii CSA Steaua s-au bătut cu cei de la Dinamo.

Totul a culminat pe stadionul Arcul de Triumf. Înainte să înceapă meciul, cei de la Dinamo au început să arunce cu torțe spre suporterii celor de la UTA/ CSA Steaua, iar ulterior ultrașii s-au înfruntat chiar pe gazon.

Din acest motiv, meciul a început cu o întârziere de 10 minute.

Detalii de la Jandarmerie, după bătăile dintre suporteri

Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti a anunţat, vineri seară, că au avut loc incidente înaintea meciului Dinamo – UTA Arad, de pe stadionul Arcul de Triumf, contând pentru ultima etapă a sezonului regulat al Superligii.

Jandarmeria precizează că organizatorul meciului a permis prezenţa şi altor suporteri din Bucureşti în zona destinată galeriei echipei oaspete, însă fără afişarea altor însemne în afara de cele care aparţin echipei FC UTA Arad. Astfel, pe timpul deplasării suporterilor echipei CSA Steaua Bucureşti, între staţia de tramvai Caşin şi arena sportivă, aceştia nu au cooperat cu forţele de ordine, au forţat dispozitivul de jandarmi şi au folosit materiale pirotehnice, motiv pentru care au fost folosite mijloacele de intervenţie cu substanţă iritant-lacrimogenă din dotarea jandarmilor.

De asemenea, în interiorul stadionului, înainte de începerea meciului, suporteri ai echipei Dinamo, dispuşi în Tribuna a II-a, au aruncat cu materiale pirotehnice către galeria echipei oaspete, aflată în Peluza Sud. Ei au pătruns pe suprafaţa de joc, provocându-i pe suporterii oaspeţi să participe la scandal, context în care aceştia din urmă au coborât din peluză, pe suprafaţa de joc, alimentând conflictul. Forţele de ordine au intervenit pentru aplanarea situaţiei, iar suporterii celor două echipe au fost dispersaţi către locurile prestabilite pentru aceştia.

Nicio persoană nu a fost rănită.

‘În urma vizionării imaginilor operative, vom aplica măsurile legale care se impun şi vom reveni cu informaţii suplimentare”, a adăugat Jandarmeria Capitalei.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.