Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sancţiuni drastice pentru sportivii din lotul de kaiac-canoe depistaţi pozitiv cu meldonium

doping

Agenţia Naţională Antidoping (ANAD) i-a înştiinţat pe membrii lotului de kaiac canoe al României de suspendările dictate după ce, în mai 2016, toţi componenţii lotului naţional au fost depistaţi pozitiv cu meldonium şi au pierdut dreptul de a participa la Jocurile Olimpice de la Rio.

ANAD a dictat suspendări aspre în cazul componenţilor lotului naţional de kaiac-canoe depistaţi pozitiv cu meldonium înainte de JO de la Rio. Cea mai aspră sancţiune i-a fost impusă lui Traian Neagu, membru al echipajului de canoe 4, considerat a fi sportivul care a coordonat toată procedura de dopaj, potrivit gsp.ro. Acesta a fost suspendat pentru 8 ani.

O suspendare de 4 ani au primit Petruş Gavrilă şi Nicolae Burciu, tot din echipajul de canoe 4, în timp ce Constantin Mironescu şi Ilie Turceag au fost suspendaţi câte 2 ani. Tot doi ani de suspendare a primit şi Elena Mernoiac (kaiac dublu), în timp ce Liviu Dumitrescu, multiplu campion mondial și european alături de Victor Mihalachi la canoe dublu, a fost suspendat 2 ani şi jumătate.

Ionuţ Mitrea (kaiac simplu) a fost suspendat doar un an. Până la finalul anului, sportivii pot face contestaţii la ANAD şi la Agenţia Mondială Antidoping (WADA), în caz contrar pedepsele dictate de ANAD urmând să rămână definitive. În săptămânile următoare ANAD va decide şi sancţiunile pentru medicii lotului şi pentru cei doi antrenori implicaţi în cazul de dopaj. În urma scandalului de doping din luna mai, Federația Română de Kaiac-Canoe a fost exclusă pentru un an din toate competițiile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.