Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sancţiunile americane impuse companiei Huawei ar putea fi amânate

TechNews
Huawei

Compania chineză de telecomunicaţii Huawei, afectată de restricţiile impuse de administraţia Trump, primeşte o gură de oxigen chiar din SUA, de la Casa Albă, potrivit RADOR

Sancţiunile ar putea fi amânate sau chiar relaxate. Totul depinde însă de rezultatul negocierilor americano-chineze privind reducerea deficitului comercial al SUA. Corespondenta RRA la Washington, Doina Saiciuc, cu detalii:

Reporter: Directorul în exerciţiu al Biroului pentru management şi buget al Casei Albe, Russell Ford, a trimis o scrisoare vicepreşedintelui Mike Pence şi membrilor Congresului în care amânarea aplicării restricţiilor impuse de SUA companiei chineze de telecomunicaţii Huawei. Preşedintele Trump a declarat luna trecută ameninţările la adresa tehnologiei SUA drept urgenţă naţională şi a trecut Huawei pe lista neagră a Departamentului comerţului, făcând în acelaşi timp presiuni asupra aliaţilor Americii pentru a pune capăt afacerilor cu Huawei, întrucât compania şi-ar folosi tehnologia pentru a spiona pentru Beijing. Pe de altă parte, secretarul Trezoreriei, Steven Mnuchin, a spus, ieri, că preşedintele Trump ar putea relaxa restricţiile impuse Huawei dacă va exista un progres în negocierile comerciale cu China. În abesenţa unui acord însă, Washingtonul va menţine taxele vamale impuse Chinei pentru a-şi reduce deficitul comercial – a arătat secretarul Trezoreriei – declarând că aceasta este o problemă de securitate naţională. Anterior, Mnuchin arătase că este un progres major în negocierile chino-americane, care să depăşească actualul blocaj, ar putea avea loc în cursul unei întâlniri a preşedintelui Trump cu preşedintele Xi Jinping, în Japonia, cu ocazia summitului G 20 din 28-29 iunie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.