Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sancțiunile împotriva Rusiei, efecte secundare în România: Elicoptere MAI de producție rusească, ținute la sol (surse)

elicopter mi-17

Sancțiunile impuse Federației Ruse va urmare a războiului declanșat în Ucraina au efecte secundare și asupra României. Potrivit unor surse oficiale, sunt probleme la Inspectoratul General de Aviație al MAI.

Nu mai puțin de cinci elicopetere sunt ținute de sol în această perioadă. Aparatele de zbor sunt de producție rusească, iar mentenanța era asigurată de o firmă din Rusia. Inspectoratul General de Aviație al MAI a fost nevoit să rezilieze contractul de mentenanță, astfel că elicopterele nu mai pot fi operate în condiții de siguranță.

Inspectoratul General de Aviație al MAI are în dotare elicoptere rusești Mil (Mi-8 și Mi-17).

Mil Mi-8 este un elicopter mediu cu două turbine, proiectat inițial de Uniunea Sovietică în anii 1960 și introdus în Forțele Aeriene Sovietice în 1968. În prezent este produs de Rusia. Împreună cu Mil Mi-17, înrudit și mai puternic, Mi-8 se numără printre cele mai produse elicoptere din lume, folosit de peste 50 de țări.

Elicopterul Mi -17, dezvoltat ca o versiune a elicopterului Mi-8, este varianta de export a Federaţiei Ruse. Mi-17 poate fi recunoscut întrucât elicea de coadă este pe partea dreaptă, în loc de stânga ca la Mi-8. Îmbunătăţirile faţă de Mi-8 se referă la amortizoarele de vibraţii şi cele două motoare a căror putere este mai mare cu 500cp. Mi-17 este echipat cu instrumente, avionică, radar Doppler şi autopilot pentru operare în toate condiţiile. Misiuni: transport personal şi materiale, sprijinul acţiunilor de intervenţie, evacuare medicală, căutare - salvare, cercetare şi supraveghere aeriană prin observare vizuală, stingerea incendiilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.