Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sancțiunile impuse Rusiei, efect direct în economie. Cazul TMK Artrom Slatina și ce poate face guvernul pentru a ţine în picioare activitatea companiilor

bumerang

Oprirea activităţii de la TMK Artrom Slatina, producător de ţevi industriale cu acţionariat rusesc, are efecte directe în economia românească.

Pentru zeci de companii, precum Nimet din industria ţevilor cromate, ASO Cromsteel din industria cilindrilor sau UPRUC Făgăraş, oprirea activităţii de la Slatina înseamnă o daună importantă în activitate. Cu ce soluţie poate veni guvernul pentru a ţine în picioare activitatea companiilor?

„Această discuţie are loc în toată Europa. Trebuia gândit un mecanism ca Uniunea Europeană să aibă la dispoziţie nişte fonduri pentru compensarea pierderilor. Trebuie studiată cu foarte mare atenţie această problemă, pentru că ea ar putea însemna căderea multor sectoare şi apariţie de şomaj, iar acestea nu pot fi susţinute din resurse bugetare“, spune Mircea Coşea, profesor de economie, potrivit Mediafax.

TMK, prin diviziile de la Reşiţa şi Slatina, are în total 2.400 de angajaţi. Primii cinci clienţi ai TMK din România, în afară de Dacia, care are 13.700 de angajaţi, însumează afaceri de aproape 1 miliard de lei şi circa 1.600 de angajaţi.

Al doilea cel mai important client al TMK Artrom, Nimet, producător de ţevi cromate pentru camioane, excavatoare etc., spune că va fi nevoit să trimită acasă 3-400 de angajaţi, în cazul în care se sistează livrarea de materie primă de la TMK. Nimet face parte din grupul austriac Palfinger AG Austria, producător de macarale şi echipamente de ridicare. În România, ţevile produse de TMK Artrom la Slatina sunt prelucrate de Nimet la Târgovişte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.