Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sancțiunile produc efecte - Guvernul Rusiei anticipează că 200-300 de mii de ruși își vor pierde locul de muncă în următoarele luni

rusia sanctiuni

Guvernul rus a prevăzut din timp cheltuieli în buget pentru a compensa riscurile creșterii șomajului, a declarat premierul rus Mihail Mișușin, în cadrul unei ședințe de guvern. Potrivit vicepremierului Andrei Belousov, în a doua jumătate a anului 2022, aproximativ 200.000 de ruși riscă să rămână fără loc de muncă, notează presa rusă.

În cadrul unei reuniuni a prezidiului comisiei guvernamentale pentru îmbunătățirea stabilității economiei rusești în fața sancțiunilor, vicepremierul Andrei Belousov a anunțat riscul de concediere a angajaților în a doua jumătate a anului 2022 în două grupuri de producție. Potrivit acestuia, scăderea în producția inginerească a fost de 10-17%, iar în producția chimică - 9-10%. Numărul maxim de ruși care pot rămâne fără loc de muncă este estimat la 200-300 de mii de persoane.

Potrivit dlui Mișușin, vicepremierii și miniștrii relevanți au efectuat o muncă serioasă pentru a analiza situația cu ocuparea forței de muncă a populației. Guvernul a discutat toate opțiunile de dezvoltare a evenimentelor legate de un eventual șomaj.

"Dar avem și șomaj ascuns. Era vorba despre un număr de 200 de mii sau ceva mai mult de persoane care ar putea să-și piardă locul de muncă în următorul trimestru. Trebuie să ne gândim la fiecare dintre ei. Aici ar trebui, poate, să organizăm o serie de întâlniri pentru a atenua aceste riscuri, pentru a-i ajuta pe oameni să-și găsească un loc de muncă și să se adapteze la situația în cazul în care una dintre întreprinderi este închisă", a declarat șeful cabinetului.

Anterior, Ministerul Muncii a raportat că rata șomajului în Rusia se află la un minim istoric de 3,9%. Cu toate acestea, se preconizează că șomajul va crește până în toamnă. La data de 19 august anul curent, numărul șomerilor înregistrați oficial în perioada 25 iulie - 15 august în Rusia a scăzut cu peste 6 mii de persoane, ajungând la 675 de mii.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.