Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sancțiunile se mențin și dacă rușii taie gazele. Ministrul german de Externe: 'Trebuie să spunem clar că nu vom ceda'

T-online
Annalena Baerbock

Ministrul german de externe, Annalena Baerbock, a declarat că sancțiunile împotriva Rusiei nu vor fi ridicate din cauza situației privind aprovizionarea cu gaze.

În cadrul unui eveniment la Ministerul german de Externe, ministrul a declarat că partea rusă ar fi recurs la "șantaj", invocând "motive tehnice nesustenabile" (situația din jurul gazoductului Nord Stream, a cărui livrare de gaz a fost întreruptă din cauza lipsei de turbine adecvate).

Rusia a negat în mod repetat că folosește gazul sau petrolul ca armă de presiune politică. Potrivit purtătorului de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, Rusia a fost și rămâne pregătită să își îndeplinească toate obligațiile, în timp ce UE, Canada, SUA și Marea Britanie, care impun sancțiuni și împiedică livrările de gaze, o obstrucționează.

După cum a subliniat ministrul, "acum ... nu se opun deloc sancțiunilor noastre (împotriva Rusiei), care ar împiedica furnizarea de gaze în continuare". Ea a adăugat că "trebuie să spunem clar că nu vom ceda".

Baerbock susține că Rusia ar amenința securitatea energetică a Germaniei și că această amenințare poate fi eliminată doar "prin eliberarea completă de dependența de energia fosilă".

Gazprom a anunțat vineri că gazoductul Nord Stream, oprit anterior timp de trei zile pentru lucrări de întreținere programate, nu a putut fi repus în funcțiune din cauza unei scurgeri de petrol la singura unitate Trent 60 care era în funcțiune. Un purtător de cuvânt al companiei germane Siemens Energy a declarat pentru RIA Novosti că societatea nu consideră că concluzia Gazprom este un motiv tehnic pentru oprirea conductei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.