Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sancţiunile SUA împotriva Venezuelei sunt criticate de către Înaltul comisar ONU pentru drepturile omului

facebook.com
Venezuela

Înaltul comisar ONU pentru drepturile omului, Michelle Bachelet, şi-a exprimat miercuri îngrijorarea faţă de sancţiunile americane împotriva Venezuelei, apreciind că criza umanitară din această ţară s-ar putea agrava, transmite Xinhua preluată de Agerpres.

"Deşi această criză economică şi socială omniprezentă şi devastatoare a început înaintea impunerii primelor sancţiuni economice în 2017, sunt îngrijorată că recentele sancţiuni asupra transferurilor financiare legate de vânzările de petrol venezuelean în Statele Unite ar putea contribui la agravarea crizei economice", a declarat Bachelet la cea de-a 40-a sesiune a Consiliului Drepturilor Omului.

Reprezentanta ONU a susţinut că sancţiunile pot avea "repercusiuni asupra drepturilor fundamentale şi bunăstării oamenilor" şi a avertizat că impactul crizei asupra drepturilor omului este atât de puternic şi de grav încât constituie "un factor destabilizator îngrijorător în regiune".

Departamentul Trezoreriei SUA a adăugat marţi pe lista entităţilor venezuelene sancţionate compania de stat a mineritului aurifer. A fost cea de-a şasea rundă de sancţiuni împotriva regimului de la Caracas, începând din ianuarie

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.