Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sanctuarul de la Fatima va celebra la 13 de mai, aniversarea apariţiei Fecioarei fără pelerini

Papa Francis, fatima

Episcopul de Leiria-Fatima, Antonio Marto, a reiterat luni că Sanctuarul de la Fatima va celebra la 13 de mai, aniversarea apariţiei Fecioarei fără pelerini în faţa riscului contagierii cu noul coronavirus, după ce a fost dezbătută şi eliminată pobilitatea oficierii evenimentului religios cu public, relatează EFE potrivit Agerpres.

Decizia ca sanctuarul să rămână gol a fost luată duminică seara şi a fost transmisă într-un comunicat care arată că biserica nu poate primi pelerini, având în vedere "responsabilitatea pe care o are de a nu pune în pericol sănătatea publică".

"Suntem conştienţi că o aglomerare imprevizibilă de persoane" la Fatima, "într-un moment de risc epidemiologic înalt, este contrară orientărilor autorităţilor sănătăţii care au optat pentru o relaxare graduală a restricţiilor", se arată în comunicat.

Potrivit episcopului Marto, celebrările vor fi emise pe internet iar credincioşii le vor putea urmări de acasă.

Decizia Sanctuarului de la Fatima pune astfel capăt unei dezbateri lansate sâmbătă de titulara sănătăţii Marta Temido, care iniţial a spus că adunarea unui număr mic de credincioşi ar fi "posibilă".

Într-un interviu acordat postului de radio SIC, Marta Temido a răspuns unor întrebări puse de cetăţeni, preconizând posibilitatea ca un număr redus de persoane şi cu respectarea strictă a regulilor sanitare să fie prezente pe 13 mai la Sanctuarul de la Fatima.

Afirmaţiile sale au luat prin surprindere dioceza de la Leiria-Fátima, care la 6 aprilie anunţase că slujbele vor fi oficiate fără prezenţa credincioşilor, în contextul pandemiei de coronavirus. Până la urmă, într-un interviu acordat ziarului Publico, purtătorul de cuvânt al diocezei a precizat că a fost menţinută decizia luată iniţial.

Portugalia, care duminică la miezul nopţii a ridicat starea de urgenţă, a raportat în total 1.043 morţi şi 25.282 cazuri de contagiere. De asemenea, 856 de persoane sunt în continuare internate, dintre care 144 la terapie intensivă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.