Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sandi Matei, unul dintre liderii #rezist, atac direct la Darius Vâlcov: 'O să îl execut silit la noul său domiciliu-la puşcărie'

Facebook
Sandi matei

Matei Sandu, protestatarul a cărui fişă medicală a fost publicată, în anul 2018, pe pagina de Facebook a lui Darius Vâlcov, anunţă că îl va executa silit ”la puşcărie” pe fostul demnitar, după ce a câştigat procesele civile pe care le-a intentat împotriva acestuia. ”Am câştigat toate procesele civile cu ăsta, o să îl execut silit la noul său domiciliu - la puşcărie”, a scris el pe Facebook.

Săndel Matei, protestatarul cunoscut în spaţiul public drept Sandi Matei, care l-a dat în judecată pe Darius Vâlcov după ce acesta i-a publicat pe Facebook fişa medicală, anunţă că va face demersuri pentru executarea silită a fostului demnitar, extrădat din Italia şi adus în ţară luni.

”Am câştigat toate procesele civile cu ăsta, o să îl execut silit la noul său domiciliu-la puşcărie. Văzând cum arată tristul ăsta care inspiră milă mă înverşunează şi mai mult să îl umilesc aşa cum a făcut-o el de la înălţimea funcţiei de consilier al primului ministru-făuritorul programului de guvernare ticălos. Bogdănele, ţi-am spus în 2018 că o să te calc pe cap juridic, azi am cea mai frumoasă imagine posibilă ca om civic...hai pa”, a scris protestatarul pe Facebook.

Săndel Matei a intentat proces împotriva lui Darius Vâlcov după ce, în anul 2018, fostul demnitar a publicat pe Facebook fişa sa medicală şi l-a numit, într-o postare ataşată documentului, ”săndilău”. El a declarat jurnaliştilor, la momentul intentării procesului, că solicită daune în cuantum de un milion de euro.

În noiembrie 2021, Tribunalul Olt i-a dat câştig de cauză, însă i-a admis doar în parte cererea, obligându-l pe Vâlcov la plata a 20.000 de lei daune morale.

”Constată încălcarea de către pârât a dreptului reclamantului la demnitate. Constată încălcarea de către pârât a dreptului reclamantului la intimitatea vieţii private. Obligă pârâtul la plata către reclamant a sumei de 20.000 lei, cu titlu de daune morale, din care 10.000 lei pentru încălcarea dreptului la demnitate şi 10.000 lei pentru încălcarea dreptului la intimitatea vieţii private. Obligă pârâtul să publice pe pagina sa de Facebook şi în două ziare de circulaţie naţională, în format scris şi în format online, dispozitivul prezentei hotărâri. Ia act că părţile au solicitat cheltuieli de judecată pe cale separată”, a fost soluţia pronunţată de Tribunalul Olt.

Atât Matei Săndel, cât şi Darius Vâlcov au atacat sentinţa, însă, în mai 2022, Curtea de Apel Craiova a respins ambele contestaţii.

În martie 2019, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării l-a amendat pe Vâlcov cu 1.000 de lei pentru că l-a insultat un protestatar şi i-a publicat fişa medicală.

Darius Vâlcov, pe atunci consilier al premierului, a fost acuzat de discrimare şi amendat cu 1.000 de lei de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării pentru că l-a insultat protestatarul Sandu Matei, membru al Mişcării Rezist, şi i-a publicat fişa medicală. Era pentru a doua oară când Vâlcov era sancţionat de către CNCD.

"Fapta domnului Darius Bogdan Vâlcov de a denumi o persoană prin termenul de “sandilău” şi publicarea fişei medicale a persoanei respective, protestatar de notorietate, constituie faptă de discriminare şi încalcă dreptul la demnitate pe criteriul de afecţiune medicală necontagioasă şi prin asociere pe baza criteriului de dizabilitate mentală, potrivit art. 2 alin. 1 coroborat cu art. 15 din OG137 O.G. 137/2000 privind prevenirea şi sancţionarea tuturor formelor de discriminare, republicată, cu modificările şi completările ulterioare", a decis în unanimitate Colegiul director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.