Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sandu anunță că `judecătorul` desemnat de Parlament ar putea fi reținut: Curtea Constituțională, păzită la indicația mea

stiri.md
Curtea Constitutionala Moldova

Domnica Manole este în continuare judecător al Curții Constituționale (CC), Boris Lupașcu ar putea fi reținut, iar Înalta Curte este păzită la indicația Președinției. Declarația a fost făcută de președintele țării, Maia Sandu, în cadrul emisiunii Bună Seara cu Mircea Surdu, transmite Știri.md.

"Domnica Manole este în continuare judecător al Curții Constituționale. Circul din Parlament care s-a transformat în acțiune neconstituțională nu schimbă cu nimic componența CC.

Este neconstituțional, Parlamentul poate să se întrunească mâine și să decidă că în general nu este nevoie de Curte Constituțională.

Nu s-a schimbat nimic, doar că Parlamentul R. Moldova a transmis niște semnale urâte și în țară și peste hotare că încalcă procesele democratice", a declarat Maia Sandu.

Totodată, președintele țării a subliniat că judecătorul numit de majoritatea PSRM-ȘOR, Boris Lupașcu, nu va avea acces în interiorul Curții Constituționale.

"Domnul Lupașcu nu are cum să vină la serviciu pentru că CC este păzită la indicația mea și, respectiv, doar persoanele care lucrează și care au fost alese în mod legal pot să intre și să decidă în cadrul instituției.

Domnului Lupașcu îi transmit să citească toată legislația și să înțeleagă ce răspundere poartă pentru că și-a dat acordul să participe la un act neconstituțional.

El nu are imunitate parlamentară, așa că la el lucrurile ar putea să se întâmple mai repede decât la deputați", a menționat Maia Sandu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.