Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sângeroasele carteluri mexicane s-au măcelărit într-o închisoare din Juarez

dailymail.co.uk
inchisoare mexic

O confruntare în închisoare între membrii a două carteluri rivale din orașul mexican Juarez a provocat o revoltă și schimburi de focuri în urma cărora au murit 11 persoane, majoritatea civili, au anunțat vineri autoritățile, potrivit Reuters, scrie Mediafax.

Los Chapos, membri ai cartelului Sinaloa, condus anterior de Joaquin „El Chapo" Guzman, și grupul local Los Mexicles s-au confruntat într-o închisoare joi după-amiază, a declarat ministrul adjunct al securității, Ricardo Mejia.

O revoltă a izbucnit apoi și s-a încheiat cu doi morți și patru răniți prin împușcare, a explicat Mejia. Alte 16 persoane au fost rănite în lupte, a spus el.

Oficialii nu au precizat care a fost cauza ciocnirilor.

În urma revoltei, mexicanii s-au dezlănțuit în oraș ucigând nouă civili, au declarat autoritățile. Printre aceștia se află patru angajați ai unui post de radio, inclusiv un prezentator, a precizat Mejia.

Vineri dimineață, în jurul orei 1.00, șase presupuși membri ai Mexicles au fost arestați de poliția locală, cu ajutorul armatei și al Gărzii Naționale, a anunțat Mejia.

„Primarul (din Juarez) Cruz Perez ne-a anunțat că (orașul) se află acum într-o stare de calm, ordinea publică a fost restabilită", a adăugat Mejia.

Oficialii au declarat că nu cred că moartea crainicului de radio, Alan Gonzalez, are legătură cu profesia sa. Totuși, Mexicul este una dintre cele mai periculoase țări din lume pentru jurnaliști.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.