Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SANITAS demarează acțiuni pentru susţinerea salariaţilor din Sănătate şi Asistenţă Socială

Inquam Photos/ Octav Ganea
protest SANITAS

Federaţia SANITAS va demara o serie de acţiuni în perioada următoare pentru susţinerea salariaţilor din Sănătate şi Asistenţă Socială pe fondul apariţiei OUG nr. 226/2020, care prevede îngheţarea salariilor şi pensiilor în acest an, informează un comunicat al organizaţiei sindicale remis marţi AGERPRES.

Astfel, în data de 12 ianuarie, vor fi organizate pichetări şi mitinguri, în intervalul orar 12:00 - 13:00, de către organizaţiile Sanitas judeţene, în faţa prefecturilor judeţene din toată ţara şi vor solicita convocarea comisiilor de dialog social de la nivelul fiecărei prefecturi.

De asemenea, sediile Ministerului Sănătăţii, Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, Ministerului Finanţelor Publice, Guvernului şi Parlamentului României vor fi pichetate în perioada în care vor avea loc dezbaterile pe Legea bugetului de stat.

Citește și: Lista rușinii: Cine sunt primarii marilor orașe din România care fug de vaccinul anti-COVID-19

"Refuzul Guvernului de a respecta legea şi de a acorda salariile cuvenite pentru anul 2021 salariaţilor din Sănătate şi Asistenţă socială reprezintă o jignire la adresa efortului pe care fiecare dintre aceştia îl depune zi de zi la locul de muncă, de mai bine de 11 luni. În aceste condiţii, Consiliul Naţional al Federaţiei SANITAS întrunit astăzi, 5 ianuarie 2021, reprezentând peste 100.000 de membri de sindicat din unităţile sanitare, cele de asistenţă medico-socială şi cele de asistenţă socială, a analizat situaţia creată de apariţia OUG nr. 226/2020 şi a decis organizarea în următoarea perioadă a unei serii de acţiuni pentru susţinerea următoarelor revendicări: aplicarea prevederilor Legii nr. 153/2017 - legea-cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice; stabilirea sporului de condiţii prin raportare la salariul de bază aflat în plată; acordarea stimulentului de risc salariaţilor din asistenţa socială", se menţionează în comunicat.

Acţiunile care vor mai fi organizate la nivel naţional de Federaţia SANITAS în perioada următoare vizează lansarea unei petiţii on-line pentru susţinerea aplicării prevederilor Legii nr. 153/2017 şi exceptarea salariaţilor din Sănătate si Asistenţă socială de la prevederile art. I din OUG nr. 226/2020 precum şi solicitarea organizării unor întâlniri la nivelul Guvernului României cu miniştrii responsabili pentru deblocarea situaţiei create de apariţia OUG nr. 226/2020.

De asemenea, sindicaliştii vor redacta o scrisoare deschisă către Preşedinţie, membrii Parlamentului României şi ai Parlamentului European prin care vor să atragă atenţia asupra faptului că " România este singura ţară europeană care în plină pandemie diminuează veniturile salariaţilor care se luptă în mod direct pentru stoparea acesteia".

Nu în ultimul rând, vor fi informate organizaţiile sindicale internaţionale la care Federaţia este afiliată despre situaţia creată de OUG nr. 226/2020 în rândul salariaţilor din Sănătate şi Asistenţă Socială şi solicitarea unor acţiuni de susţinere a membrilor de sindicat.

"În funcţie de rezultatul acţiunilor deja programate, Federaţia SANITAS va continua să organizeze forme de protest legale, în această perioadă, pentru susţinerea şi soluţionarea revendicărilor membrilor noştri de sindicat", au spus reprezentanţii organizaţiei sindicale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.