Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Săptămână de foc pentru lucrătorii MAI: 900 de suspecți reținuți, 15.000 de apeluri la 112, amenzi de peste 25 de milioane de lei aplicate

animalzoo.ro
caine politie

Peste 21.000 de poliţişti, jandarmi, pompieri, poliţişti de frontieră şi alţi angajaţi ai MAI au fost implicaţi, zilnic, în misiuni de menţinere a ordinii publice, combatere a activităţilor antisociale şi intervenţii în situaţii de urgenţă, în ultima săptămână, potrivit news.ro.

Ministerul Afacerilor Intrne (MAI) a transmis, sâmbătă, că peste 900 de autori de infracţiuni au fost prinşi în flagrant şi au fost depistaţi 129 de urmăriţi naţional şi internaţional, în ultima săptămână.

În această perioadă, au fost peste 14.800 de apeluri la numărul unic de urgenţă 112 care anunţau fapte ce ţin de competenţa structurilor de ordine publică ale MAI.

Poliţia a organizat, în întreaga ţară, peste 1.600 de acţiuni ordonate, în urma cărora au fost prinşi în flagrant 937 de autori ai unor infracţiuni.

De asemenea, au fost constatate 69.106 contravenţii şi au fost aplicate amenzi în valoare de 25.496.204 lei.

Pe linie rutieră au fost organizate 831 de misiuni de patrulare şi s-a acţionat cu 292 de dispozitive radar. În acţiunile desfăşurate au fost reţinute 4.751 de permise de conducere şi 1.727 de certificate de înmatriculare.

Citește și: Călin Popescu Tăriceanu, despre referendumul privind taxa Oxigen:Nu există o soluție perfectă

În urma investigaţiilor făcute de poliţiştii judiciari au fost identificaţi 401 de autori în dosarele penale aflate în evidenţă cu autori necunoscuţi. De asemenea, au fost identificate 129 de persoane urmărite naţional sau internaţional.

Jandarmeria a asigurat măsurile de ordine publică la 185 de manifestări, nefiind înregistrate incidente pe timpul desfăşurării misiunilor.

De asemenea, jandarmerii au fost implicaţi în prevenirea faptelor antisociale, punerea în executare a mandatelor de aducere, cercetare şi documentare.

Pentru supravegherea, monitorizarea şi controlul frontierei de stat, în cele 65 de puncte de trecere a frontierei au acţionat în medie, zilnic, 1.400 poliţişti de frontieră, iar în cele 81 de sectoare au acţionat, circa 4.300 poliţişti de frontieră cu 1.006 mijloace de mobilitate.

În ultima săptămână au fost înregistrate peste 11.000 situaţii de urgenţă care au necesitat intervenţia pompierilor şi paramedicilor.

Totodată, angajaţii IGSU au făcut 906 controale pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă şi au identificat 102 de obiective care funcţionau fără autorizaţie de securitate la incendiu. Astfel, au fost aplicate 3.080 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1.569.752 lei.

Inspectoratul General de Aviaţie a executat, cu 10 aeronave, 87 de misiuni aeriene, dintre care 83 aero-medicale de tip SMURD.

Ofiţerii şi agenţii Inspectoratului General pentru Imigrări au efectuat 44 de acţiuni cu forţe sporite, în urma cărora au fost depistaţi 67 de cetăţeni străini cu şedere ilegală în România.

Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date a soluţionat 40.673 de cereri de eliberare a documentelor de identitate.

La nivelul Direcţiei Regim Permise şi Înmatriculări a Vehiculelor au fost emise 21.517 permise de conducere şi 38.479 certificate de înmatriculare.

Direcţia Generală de Paşapoarte a emis peste 30.200 paşapoarte, dintre care peste 27.400 paşapoarte simple electronice şi peste 2.800 paşapoarte simple temporare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.