Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Săptămâna Modei de la Paris. Un sezon al premierelor

ladepeche.fr
moda

Saint Laurent, Dior, Lanvin: odată cu schimbarea directorilor de creaţie în fruntea acestor mari case, Săptămâna Modei de la Paris care începe marţi, preluând ştafeta celei de la Milano, promite să fie fascinantă. Timp de nouă zile sunt aşteptate 91 de defilări de pret-a-porter primăvară/vară 2017, organizate în patru locaţii pariziene, potrivit AFP, conform agerpres.ro

Cum va reuşi Anthony Vaccarello să-i succeadă lui Hedi Slimane în fruntea casei Saint Laurent? Răspunsul vine marţi cu prezentarea primei colecţii a belgianului pentru casa de modă, care l-a numit în aprilie directorul său de creaţie. Miza este mare: cu siluetele sale rock şi androgine, Slimane a făcut să crească vânzările casei, întinerind clientela. 

Anthony Vaccarello s-a făcut cunoscut prin stilul său sexy, cu rochii asimetrice şi gustul pentru negru, fie în fruntea propriei firme fie în colecţiile realizate pentru Versus Versace. Bluzonul din blugi prespălat, body-ul ultra decoltat, sau dantela neagră din primele imagini ale campaniei publicitare dezvăluită de firmă lasă să se întrevadă spiritul anilor 80, cu o tuşă rock.

ULTIMA ORĂ: Primar de municipiu, audiat la DNA


Venită din universul haute-couture, franţuzoaica Bouchra Jarrar, 45 de ani, îi succede lui Alber Elbaz, a cărui concediere în octombrie 2015 după 14 ani de colaborare cu Lanvin a suscitat polemică în cea mai veche casă de modă franceză. Brandul care aparţine femeii de afaceri taiwanze Shaw-Lan Wang a optat pentru o creatoare adeptă a eleganţei moderne şi epurată. Creatoarea a colaborat anterior cu Balenciaga şi Christian Lacroix. Prezentarea ei este prevăzută miercuri. 

Un alt eveniment foarte aşteptat al săptămânii este întâlnirea cu Maria Grazia Chiuri care va prezenta vineri prima sa colecţie pentru Dior. Venită de la Valentino, este prima femeie director de creaţie la casa fondată de Christian Dior. În vârstă de 52, ea îi succede belgianului Raf Simons, care a adus la Dior o estetică sobră şi contemporană în contrast cu teatralitatea predecesorului său John Galliano. Designerul flamand a decis să revină la universul pret-a-porter preferat de marele public. 

Alături de Pierpaolo Piccioli, care a rămas singur la conducerea artistică a casei Valentino, Maria Grazia Chiuri a fost timp de opt ani la originea reînnoirii mărcii italiene, creând modele de un romantism rafinat.

UPDATE Actorul Sebastian Papaiani a murit / VIDEO



Săptămâna Modei de la Paris va fi marcată şi de primii paşi la firma Leonard a creatoarei franceze Christine Phung, 37 de ani, fondatoare a mărcii cu acelaşi nume şi laureată, în 2013, cu premiul 'primele colecţii' la Andam. Casa Leonard, fondată în 1958 de Daniel Tribouillard, se caracterizează prin rochiile sale cu imprimeuri florale. Casa a avut la conducerea sa artistică numeroşi designeri în ultimii ani. 

Pentru a-i ajuta pe tinerii creatori, Federaţia Franceză de Croitorie, organizatoare a Săptămânii Modei de la Paris, a inaugurat în 2012 un showroom unde îşi prezintă noile colecţii o selecţie de noi firme. Printre acestea se remarcă şi Carolina Ritzler, care a făcut din salopetă ţinuta sa manifest şi care se numără printre cei 9 finalişti ai concursului, 'Les Etoiles Mercedes-Benz'. Juriul condus de creatorul Alexis Mabille va înmâna premiile la 4 octombrie. 

"Are mai multe (perechi) de Louboutin decât neuroni". "Sunt jeanşii prea mulaţi, sau te-ai îngrăşat?", "Atenţie, podea alunecoasă din cauza şampaniei..." sunt câteva din perlele preluate din lumea modei de cronicarul Loic Prigent, cu care îşi alimentează regulat contul de Twitter. El şi-a lansat recent cartea, "J'adore La Mode Mais C'est Tout Ce Que Je Deteste", (editura Grasset)

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.