Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şapte cazuri de COVID-19 la Institutul 'Marius Nasta', după ce o asistentă nu a respectat procedurile

Twitter
coronavirus

Şapte cazuri de infecţie cu noul coronavirus au fost depistate, în ultima săptămână, în rândul cadrelor medicale - asistente şi infirmiere - de la Institutul "Marius Nasta", transmite Agerpres.

"După ce am avut primul caz confirmat, am declanşat ancheta epidemiologică în cadrul căreia au fost testaţi toţi colegii contacţi cu primul caz. În ultima săptămână au fost depistate, în total, şapte cazuri de infecţie la asistente şi infirmiere. Respectarea procedurilor trebuie să se facă întocmai pentru că e o măsura extrem de importantă, dar care, neaplicată corect, induce risc de infecţie atât pentru persoana care nu o respectă, cât şi pentru cei din jur", a precizat, pentru AGERPRES, managerul Institutului "Marius Nasta", Beatrice Mahler.

Ea a declarat, referitor la primul caz, că persoana în cauză nu a respectat procedura, deşi personalul medical i-a atras atenţia că nu foloseşte corespunzător echipamentul.

"De menţionat la primul caz este că nerespectarea procedurii a fost semnalată de personalul medical, care i-a atras atenţia că nu foloseşte corespunzător echipamentul. Avem proceduri clare, avem echipamente, important este să respectăm corect procedurile şi să conştientizăm că doar aşa noi, personalul medical, ne respectăm sănătatea noastră şi a celor din jur", a mai spus managerul institutului.

Potrivit sursei citate, la Institutul "Marius Nasta", testarea personalului se face periodic.

"Cea mai mare parte din personal respectă tocmai procedurile. Important acum este ca persoanele infectate să-şi recapete cât mai repede sănătatea", a adăugat aceasta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.