Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şapte cetăţeni din Egipt, Siria şi Maroc, depistaţi de polițiștii de frontieră în timp ce încercau să treacă fraudulos frontiera

www.ct100.ro
politia de frontiera

Şapte cetăţeni din Egipt, Siria şi Maroc au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pentru a ajunge în vestul Europei, informează un comunicat transmis luni de către reprezentanţii ITPF Oradea.

"În data de 16 februarie, în jurul orei 11,00, poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Turnu - ITPF Oradea au depistat, la aproximativ 200 de metri faţă de linia de frontieră cu statul vecin, şapte persoane care se îndreptau pe jos, spre teritoriul Ungariei şi care nu îşi justificau prezenţa în zonă. Cei şapte cetăţeni străini au fost preluaţi şi transportaţi la sediul Sectorului P.F. Turnu, pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că grupul este format din trei cetăţeni din Egipt, trei cetăţeni din Siria şi un cetăţean din Maroc - patru bărbaţi şi trei minori", se arată în comunicatul de presă al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea.

Citește și: Vlad Voiculescu, candidat la Primăria Capitalei, despre ordonanța pe sănătate:La Ministerul Sănătăţii s-a inventat un săculeţ cu bani

Potrivit sursei citate, adulţii aveau vârste cuprinse între 19 şi 41 de ani, iar minorii 16 ani, ei declarând că doreau să ajungă vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, efectuând cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Tot în cursul zilei de duminică, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II - Csanapalota au depistat doi cetăţeni din Egipt ascunşi sub un autocar, aceştia încerând să iasă ilegal din ţară pentru a ajunge într-un stat din vestul Europei.

Citește și: USR a bătut palma cu PSD? Un lider PNL anunță blatul zilei: ‘Le-a crăpat obrazul’

Două zile mai devreme, la acelaşi punct de trecere a frontierei poliţiştii au depistat doi cetăţeni din Congo, mamă şi fiu, în vârstă de 35, respectiv 13 ani, solicitanţi de azil în România, care au încercat să iasă ilegal din ţară folosindu-se de cărţi de identitate false.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.