Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şapte cetăţeni turci prinşi încercând să treacă ilegal graniţa spre Serbia

News.ro
Constanţa migranţi ilegali Poliţiştii de frontieră
"În data de 17.12.2022, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moldova Veche au desfăşurat o acţiune specific pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă. Astfel, în jurul orei 10.30, o patrulă a oprit pentru verificări, pe comunicaţia DN57A, două autovehicule înmatriculate în România, conduse de către doi cetăţeni români în calitate de operatori pentru transport persoane. În autoturisme, poliţiştii de frontieră au depistat şapte pasageri străini care nu deţineau documente de identitate asupra lor, fapt pentru care poliţiştii de frontieră i-au condus, împreună cu şoferii mijloacelor de transport, la sediul instituţiei pentru cercetări", precizează Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara.

În cadrul verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că cetăţenii străini sunt din Turcia, cu vârste cuprinse între 18 şi 46 de ani. Aceştia au declarat că au trecut ilegal frontiera din Serbia în România şi că intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei cu ajutorul celor doi şoferi.

"În cauză, se efectuează cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş Severin privind săvârşirea infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat faţă de pasagerii autoturismului şi de trafic de migranţi faţă de cei doi cetăţeni români, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun. În contextul celor de mai sus, reamintim cetăţenilor români şi străini, să nu transporte persoane necunoscute din apropierea sau spre frontiera de stat, iar în situaţia în care le sunt solicitate astfel de servicii de transport, să anunţe echipajele Poliţiei de Frontieră, apelând numărul de telefon care funcţionează non-stop 021.9590", mai informează Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.