Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şapte copii au murit în tirurile rebelilor asupra cartierelor din vestul Alep

france24
alep siria razboi

Cel puţin şapte copii au fost ucişi duminică în urma tirurilor lansate de rebeli asupra cartierelor controlate de forţele proguvernamentale în vestul Alep, oraş din nordul Siriei, potrivit mass-media oficiale, citate de agenţiile internaţionale de presă.

Televiziunea de stat a raportat moartea a zece persoane, dar agenţia oficială de ştiri Sana a precizat ulterior că bilanţul total este de opt morţi, şapte copii şi o femeie.

Cel puţin 32 de persoane au fost rănite în urma acestor tiruri în cartierul Fourqane din vestul Alepului, potrivit Sana.

Citește și: PROTESTE de AMPLOARE la Chișinău împotriva președintelui Dodon - FOTO

Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO) a relatat, la rândul său, despre şapte copii morţi în urma tirurilor, ceea ce ridică bilanţul victimelor la 13 morţi, între care nouă copii, în ultimele două zile în vestul Alepului.

Atacul intervine într-un moment în care cartierele controlate de rebeli din estul Alep, al doilea oraş ca mărime din Siria, sunt supuse unor bombardamente intense din partea regimului începând de marţi, implicând lansări de butoaie explozive , obuze şi rachete.

După o pauză de o lună, această nouă campanie de bombardamente este un semn că regimul de la Damasc este hotărât să recucerească sectorul controlat de rebeli din 2012.

Potrivit OSDO, cel puţin 103 civili şi-au pierdut viaţa în bombardament începând de marţi şi până în prezent.

Emisarul ONU pentru Siria a sosit duminică la Damasc pentru a discuta cu regimul care îşi continuă bombardamentele intense asupra cartierelor rebele din Alep, unde peste o sută de persoane au fost ucise în mai puţin de o săptămână. Cu această ocazie, Staffan de Mistura urmează să aibă o întâlnire cu ministrul sirian al afacerilor externe, Walid Muallem, conform Agerpres.

ONU s-a declarat sâmbătă "extrem de întristată şi oripilată de recenta escaladare a violenţelor în mai multe regiuni din Siria", chemând "toate părţile să înceteze atacurile fără discernământ împotriva civililor şi a infrastructurii civile".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.