Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şapte corturi care sunt folosite pentru operaţiunea de verificare a persoanelor care se întorc în ţară montate la PTF Arad

vama nadlac

Şapte corturi care sunt folosite pentru operaţiunea de verificare a persoanelor care se întorc în ţară din zonele de risc de coronavirus au fost amplasate de pompierii arădeni noaptea trecută, în Punctul de Trecere a Frontierei Arad, potrivit news.ro.

Prefectura Arad a anunţat că noaptea trecută, doi ofiţeri şi 34 de subofiţeri cu 7 mijloace tehnice din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” al Judeţului Arad au ridicat în PTCTF Nădlac şapte corturi care sunt folosite în operaţiunea de verificare a persoanelor care se întorc în ţară din zonele de risc.

De asemenea, conform dispoziţiilor de la nivel central, în toate punctele de trecere a frontierei de pe raza Judeţului Arad, persoanele care se prezintă la intrarea în ţară provenind din zonele roşii sunt triate şi evaluate medical în vederea depistării unei simptomatologii specifice.

După operaţiunea de triere, inclusiv completarea chestionarului, este organizată deplasarea persoanelor spre judeţele unde îşi au domiciliul, direct spre centrele de carantinare din acele judeţe.

Deplasarea se face în convoaie însoţite de echipaje ale Inspectoratului Judeţean de Poliţie Arad sau ale Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Arad până la limita judeţului, de unde vor fi preluate de echipaje ale inspectoratelor judeţene limitrofe, situaţie ce se repetă până în ultimul judeţ de destinaţie.

Citește și: BREAKING Primul MEDIC din România DIAGNOSTICAT oficial cu coronavirus

Persoanele care la triajul efectuat în punctul de trecere a frontierei prezintă simptomatologie specifică, sunt internate şi supravegheate în spitale din judeţul Arad, iar însoţitorii acestor persoane vor fi introduse în centrele de carantină din Arad.

Persoanele care nu s-au prezentat la frontieră cu mijloace de transport proprii vor fi transportate spre judeţele de domiciliu cu ajutorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Arad, la solicitarea Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Arad.

Conform raportării Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Arad, miercuri dimineaţa, în judeţul Arad se aflau 95 de persoane aflate în carantină şi 112 în autoizolare la domiciliu.

O singură persoană este confirmată pozitiv cu coronavirus COVID-19. Este vorba despre bărbatul de 57 de ani care s-a întors din Italia şi a fost introdus într-un centru de carantină din Judeţul Arad, iar acum este internat la Spitalul de Boli Infecţioase Dr. Victor Babeş din Timişoara.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.