Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şapte incendii de vegetaţie uscată în cinci localităţi din judeţ, din cauza focului deschis

ISU Bucuresti - Ilfov
incendiu vegetatie
"Pompierii giurgiuveni au fost la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenţia imediată la solicitările cetăţenilor şi gestionarea optimă a situaţiilor de urgenţă, produse la nivel local. Astfel, la finalul săptămânii trecute au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea a două incendii de vegetaţie uscată la Bolintin Vale, două incendii la Buturugeni, un incendiu de vegetaţie uscată în municipiul Giurgiu şi alte două incendii de vegetaţie uscată la Găujani, respectiv Budeni", se arată într-un comunicat de presă, emis luni, de ISU Giurgiu.

Acţiunea de stingerea incendiilor a fost îngreunată şi de faptul că pe suprafeţele respective de terenuri erau aruncate la întâmplare şi sute de kilograme de resturi menajere, ceea ce a dus la degajări mari de fum.

Pentru stingerea incendiilor au acţionat şapte autospeciale cu apă şi spumă din cadrul Detaşamentelor şi Gărzilor de Intervenţie ale ISU Giurgiu.

Cauza probabilă de producere a incendiilor a fost focul deschis în spaţii deschise.

ISU Giurgiu a făcut precizarea că la finalul intervenţiilor de acest gen, instituţia înaintează Agenţiei Judeţene de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) şi Gărzii de Mediu coordonatele geospaţiale ale locului în care s-a produs evenimentul pentru adoptarea unor măsuri în consecinţă.

Potrivit legislaţiei privind protecţia mediului, este interzisă arderea miriştilor, a turbăriilor, a litierei pădurii, a stufului, a tufărişurilor sau a vegetaţiei ierboase.

Încălcarea acestei prevederi legale constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 7.500 lei la 15 mii de lei, pentru persoane fizice, şi de la 50 de mii la o sută de mii de lei, pentru persoane juridice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.