Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şapte jucători ai echipei Pandurii Târgu Jiu au fost diagnosticați cu COVID-19

SANADOR
testare covid

Şapte fotbalişti din lotul echipei Pandurii Târgu Jiu din Liga a II-a au fost testaţi pozitiv la noul coronavirus, iar alte două teste au fost neconcludente, se arată într-un comunicat de presă publicat, sâmbătă, pe site-ul oficial al clubului.

"Clubul Pandurii Târgu Jiu a efectuat, din nou, testarea tuturor jucătorilor din lot pentru COVID-19, conform ''Protocolului medical de desfăşurare a competiţiilor'', cu o zi înaintea plecării echipei la meciul oficial din prima etapă a Ligii a II-a (n.r. - în deplasare, cu Metaloglobus). Rezultatele testelor au fost primite vineri, când lotul convocat pentru acest meci se afla în autocar pentru deplasarea la Bucureşti, atunci luându-se decizia revenirii în cantonament, după ce a fost anunţată Direcţia de Sănătate Publică Gorj. Pentru că rezultatele testelor COVID-19 a şapte dintre componenţii lotului au fost pozitive, iar în cazul altor doi jucători rezultatele au fost neconcludente, s-a luat decizia unei noi testări care a fost programată sâmbătă dimineaţă. Între timp, jucătorii pozitivi au fost izolaţi de restul lotului conform prevederilor normelor în vigoare prevăzute de protocolul medical", se arată în comunicat, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Cozmin Gușă – jocul și mizele reale ale moțiunii: PNL și PSD vor forma, după alegeri, un Guvern de criză

Clubul Pandurii Târgu Jiu menţionează că a respectat toate normele impuse privind combaterea COVID-19, respectiv norme de igienă în spaţiile de cantonament, trasee bine definite pentru jucători şi personal, calendar de testare a jucătorilor precum şi dezinfectarea periodică a spaţiilor, încă de la începutul pregătirii, toţi jucătorii având teste COVID-19 efectuate, inclusiv cei care s-au aflat în probe.

De asemenea, gruparea susţine că întregul lot a fost cantonat în permanenţă în clădirea Centrului de Copii şi Juniori, efectuând periodic teste conform protocolului medical în vigoare la data respectivă. "În urmă cu o săptămână, după încheierea meciurilor de verificare, componenţii lotului au primit trei zile libere, doar atunci aceştia părăsind cantonamentul organizat de club la baza proprie de pregătire", se mai precizează în comunicat.

Federaţia Română de Fotbal a anunţat pe site-ul oficial amânarea partidei Metaloglobus - Pandurii Târgu Jiu, care trebuia să se dispute, sâmbătă, de la ora 11:00, în prima etapă a Ligii a II-a. FRF precizează că gruparea gorjeană "nu a dovedit că a efectuat teste RT-PCR".

Citește și: EXCLUSIV Erupe un nou scandal în Poliție! Dumitru Coarnă îl desființează pe un celebru șef: Spor de 50% prin fals și uz de fals

"Partida Metaloglobus - Pandurii Tg. Jiu, care trebuia să se dispute sâmbătă, de la ora 11:00, nu a mai fost programată deoarece clubul gorjean nu a dovedit ca a efectuat teste RT-PCR, aşa cum prevede atât Ordinul comun emis de MTS şi MS, cât şi ''Protocolul medical de desfăşurare a competiţiilor''. Cazul va fi judecat de Comisia de Disciplină", informează site-ul oficial al FRF.

De la 12 iunie, când au fost reluate meciurile de fotbal, au fost confirmate mai multe cazuri de infectare cu COVID-19 la jucători şi angajaţi ai unor cluburi din Liga I (FC Dinamo, FC Botoşani, CFR Cluj, Universitatea Craiova, Politehnica Iaşi, Astra Giurgiu, FCSB, FC Argeş, UTA şi Chindia Târgovişte) şi Liga a II-a (Concordia Chiajna, Petrolul Ploieşti, ASU Poli Timişoara, Turris Oltul Turnu Măgurele, FC U Craiova 1948 şi Pandurii Târgu Jiu).

În rândul arbitrilor, în lotul pentru primele două eşaloane, au fost depistate până acum zece cazuri, persoanele în cauză fiind oprite de la delegări de Federaţia Română de Fotbal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.