Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şapte membri ai clerului catolic din Haiti au răpiţi în apropierea capitalei

Operation World
Haiti

Şapte membri ai clerului catolic, printre care doi francezi, au fost răpiţi duminică în Haiti, a făcut cunoscut purtătorul de cuvânt al Conferinţei episcopilor din această ţară săracă din Caraibe pradă unei puternice insecurităţi, notează AFP preluat de agerpres.

Grupul, din care fac parte o călugăriţă şi un preot francez, a fost răpit în cursul dimineţii la Croix-des-Bouquets, în apropierea capitalei Port-au-Prince, în timp ce se îndrepta spre instalarea unui nou preot, a explicat părintele Loudger Mazile.

Răpitorii cer o răscumpărare de un milion de dolari, a spus el.

Poliţia suspectează că o bandă înarmată activă în zonă, supranumită "400 Mawozo", se află în spatele răpirii, potrivit unei surse din rândurile forţelor de ordine.

Contactată de AFP, Ambasada Franţei nu a comentat deocamdată.

Răpirile pentru răscumpărare au cunoscut o recrudescenţă în ultimele luni la Port-au-Prince ca şi în provincii, fiind o dovadă a extinderii influenţei bandelor armate pe întreg teritoriul haitian.

"Este prea mult. A sosit timpul ca aceste acţiuni inumane să înceteze", a reacţionat duminică Pierre-André Dumas, episcopul de Miragoâne, contactat telefonic. "Biserica se roagă şi se solidarizează cu toate victimele acestui act ticălos", a adăugat el.

În martie, puterea executivă haitiană a declarat starea de urgenţă pentru o lună în anumite cartiere ale capitalei şi o regiune din provincie cu scopul de "a restabili autoritatea statului" în zonele controlate de grupuri criminale.

Măsura este motivată de acţiunile bandelor înarmate care "răpesc oameni pentru răscumpărare declarând-o în mod deschis, furând şi jefuind proprietăţi publice şi private şi confruntându-se deschis cu forţele publice de securitate", potrivit unui decret al preşedinţiei ţării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.