Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şapte noi expoziţii în noul sezon expoziţional, la Muzeul Naţional de Artă Contemporană

Artmark
expozitie arta contemporana

Şapte noi expoziţii, dispuse pe cele cinci etaje ale muzeului, vor marca în diverse moduri bucuria unei vieţi fără restricţii în cadrul noului sezon expoziţional al Muzeului Naţional de Artă Contemporană, care va fi deschis, joi, de la ora 19,00, la sediul instituţiei.

"Pandemia a pus întreaga lume la încercare, iar acum un război, până de curând de neconceput, a schimbat radical modul în care trăim solidaritatea. Ne dorim ca MNAC să păstreze un rol activ în lunga recuperare socială şi culturală de care societatea are atâta nevoie. Cu gândul la toţi cei care şi-au abandonat casele şi la toţi cei care apără valorile democraţiei, vom încerca din nou, după mult timp, să ne bucurăm sincer de ce avem acum", afirmă directorul MNAC, Călin Dan, într-un comunicat transmis marţi AGERPRES.

Accesul în clădire va fi posibil începând cu ora 12,00 şi până la ora 21,00, iar în interior evenimentul se prelungeşte până la ora 22,00.

Noul sezon reuneşte o amplă retrospectivă Marion Baruch şi retrospectiva Ion Grigorescu, într-o formă revăzută şi adăugită, lansarea unui proiect multidisciplinar unic în România, de transformare a etajului doi al muzeului într-un spaţiu cu destinaţie specială de depozit pentru colecţia de artă şi spaţiu de vizitare a acesteia, o expunere Cătălin Bălescu şi un repertoriu de fragmente care aduc un omagiu subconştient strategiilor postmoderne.

Totodată, echipa MNAC propune o explorare a unui "peisaj post-uman" populat cu forme de locuire primitive într-o instalaţie concepută de către Elena Scutaru pentru MNAC, o intervenţie murală Liviu Stoicoviciu şi o intervenţie site-specific a artistului Vasile Mureşan - Murivale cu 400 de portrete ale prietenului său, dar şi "joc şi joacă" cu Maria Mandea, sau intercaţiuni posibile cu studenţii de la Unarte şi un "performance duraţional" în ziua vernisajului cu Tiong Ang & Company.

Tot în seara vernisajului publicul va putea privi apusul peste Bucureşti de pe terasa MNAC în compania lui Dj set Bogman by Pop.Cola.

Expoziţiile din cadrul noului sezon al MNAC vor putea fi vizitate până pe 25 septembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.