Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șapte oameni au murit din cauza căldurii în Japonia

caldura

800 de persoane au ajuns la spital, dintre care zece în stare de inconştienţă. Cu o zi înainte, 1.200 de persoane au primit îngrijiri şi trei au decedat.

Ca şi în ajun, temperatura a depăşit sâmbătă 35 de grade Celsius la umbră în numeroase regiuni din Japonia, în unele zone ajungând la 39 de grade. Acest val de căldură, destul de obişnuit în acest sezon, s-a accentuat în ultimele zile.

Săptămâna trecută, potrivit Agenţiei pentru incendii şi dezastre, peste 3.000 de persoane au ajuns la spital, înregistrându-se trei decese care au crescut la 14 numărul total al morţilor de la începutul sezonului, bilanţ care a crescut de atunci. Săptămâna precedentă, 2.473 de oameni au trebuit să apeleze la medici, mai mult decât dublu faţă de cea dinainte.

În aproape jumătate din cazuri, este vorba de persoane de peste 65 de ani, categorie căreia îi corespunde un sfert din populaţia Japoniei.

În fiecare an, mii de japonezi sunt victime ale disconfortului din cauza temperaturilor ridicate şi a greutăţii sufocante a aerului. Locurile publice şi marea majoritate a locuinţelor sunt dotate cu aparate de aer condiţionat, dar unele persoane în vârstă sunt reticente în a le utiliza sau nu ştiu să le folosească.

Autorităţile cer desigur să se facă economie de energie în condiţiile în care toate cele 48 de reactoare nucleare din arhipelag sunt oprite, dar insistă totuşi asupra necesităţii de climatizare moderată pentru a evita incidentele de sănătate.

sursa: agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.