Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şapte persoane au fost reţinute în Germania, fiind suspectate că au format o grupare teroristă după modelul Statului Islamic - Alte două arestate în Olanda

thetimes.co.uk
arestat maini inchisoare catuse

Poliţia germană a arestat joi şapte persoane suspectate că au fondat o organizaţie teroristă cu scopul de a comite atacuri de mare amploare similare cu cele ale Statului Islamic, iar în Olanda au fost arestate două persoane care ar avea legătură cu această grupare, relatează Reuters, potrivit news.ro.

Cetăţenii respectivi sunt turkmeni, tadjici şi kârgâzi. Ei au fost arestaţi în landul Renania de Nord-Westfalia, din vestul Germaniei. Suspecţii se cunoşteau de mult timp şi au intrat în ţară din Ucraina la scurt timp după începerea războiului din 2022, au declarat procurorii.

Cei şapte au format o organizaţie teroristă în iunie 2022 şi au luat în considerare ţinte din Germania încercând să-şi procure arme. La momentul arestării nu aveau însă planuri concrete pentru un atac, precizează un comunicat al procurorilor.

Cu excepţia cetăţeanului kârgâz, suspecţii arestaţi în Germania strângeau, de asemenea, bani pentru Statul Islamic din aprilie 2022 şi îi transferau în mod repetat fonduri către gruparea din străinătate.

La rândul lor, autorităţile olandeze au arestat joi alţi doi suspecţi care au legătură cu gruparea, un bărbat din Tadjikistan şi soţia sa kârgâză, care locuiau în Olanda din 2022. Bărbatul este suspectat că este membru al Statului Islamic şi că a primit ordinul de a pune la cale un atac, deşi planurile nu erau încă concrete, au precizat procurorii olandezi într-un comunicat separat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.