Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şapte persoane au fost reţinute pentru contrabandă cu ţigări

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam arestați traficanti

Şapte persoane, cu vârste între 38 şi 74 de ani, au fost reţinute de poliţiştii din Alba într-un dosar privind contrabandă cu ţigări, la percheziţii fiind descoperite inclusiv o armă cu aer comprimat deţinută ilegal şi sute de alice şi cartuşe pentru armă letală, precum şi un detector de metal, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, au efectuat 16 percheziţii, în municipiul Sebeş şi în oraşul Cugir, la locuinţele unor persoane bănuite de contrabandă. 

"În urma cercetărilor efectuate de poliţişti, a rezultat faptul că o femeie, de 58 de ani, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, din Cugir, a deţinut şi comercializat, atât de la domiciliu cât şi prin intermediul punctelor de lucru ale societăţii, ţigarete provenite din contrabandă", se arată în comunicat.

Citește și: Mureș: Doi urși au fost loviți de maşini pe DN15. Unul dintre ei a murit

Investigaţiile poliţiştilor au condus la identificarea altor şase persoane implicate, cu vârste cuprinse între 38 şi 74 de ani, care ar fi vândut în mod direct ţigări de contrabandă. 

"Cu ocazia percheziţiilor, poliţiştii au identificat 44.579 de ţigarete şi 170 litri de alcool provenite din contrabandă şi care ar fi urmat să fie comercializate. De asemenea, poliţiştii au găsit o armă cu aer comprimat deţinută ilegal, 148 de alice, 154 de cartuşe pentru armă letală şi un detector de metale, fiind sesizat Serviciul de Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase şi Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Alba, care urmează să procedeze conform competenţelor", mai menţionează sursa citată. 

Atât ţigările de contrabandă, cât şi muniţia au fost confiscate, iar faţă de şapte persoane a fost luată măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, urmând să fie prezentate, vineri, în faţa procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale. 

La percheziţii au participat poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, Serviciului de Investigaţii Criminale, Poliţiei Municipale Sebeş, Secţiei 7 Poliţie Rurală Sebeş, Poliţiei Municipiului Aiud şi lucrători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Alba. 

În documentarea activităţii infracţionale, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au fost sprijiniţi de poliţiştii Direcţiei Operaţiuni Speciale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.