Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şapte persoane din Focșani au fost reţinute într-un dosar de camătă şi şantaj

huffingtonpost.co.za
catuse

Şapte persoane din municipiul Focşani au fost reţinute pentru 24 de ore, în urma unor percheziţii domiciliare la membrii unei grupări, acuzaţi că ar fi împrumutat diverse sume de bani pentru care ar fi solicitat dobânzi între 10 şi 40% pe lună, iar în cazul neachitării, ar fi recurs la ameninţări, potrivit Agerpres.

"Joi, 26 octombrie, poliţiştii focşăneni, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Focşani, au desfăşurat o acţiune de amploare în municipiul Focşani, în cadrul căreia au efectuat o razie şi au pus în executare opt mandate de percheziţii domiciliare, la persoane bănuite de comiterea unor infracţiuni de cămătărie şi şantaj. În urma percheziţiilor, au fost conduse la sediul IPJ Vrancea, pe baza mandatelor de aducere, şapte persoane din municipiul Focşani. În sarcina celor şapte persoane s-a reţinut comiterea infracţiunilor de camătă şi şantaj, faţă de aceştia fiind luată măsura reţinerii pentru 24 ore, urmând a fi prezentaţi Judecătoriei Focşani cu propunere de arestare preventivă", a precizat joi IPJ Vrancea.

Potrivit Poliţiei, în perioada aprilie - 26 octombrie 2022, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au documentat activitatea unei grupări infracţionale ai cărei membri sunt bănuiţi de săvârşirea infracţiunilor de camătă şi şantaj.

Din cercetări, a reieşit că persoanele bănuite ar fi acordat diverse sume de bani, cu titlu de împrumut, pentru care ar fi solicitat dobânzi care variau între 10 şi 40% pe lună, iar, în cazul neachitării, ar fi recurs la ameninţări cu acte de violenţă, prejudiciul fiind de aproximativ 100.000 euro.

La activităţi au participat 80 de poliţişti de investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, ordine publică, rutieră, criminalişti, precum şi poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi jandarmi din cadrul IJJ Vrancea.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.